Pilot 'Schoon Belonen' Huizermaat

HUIZEN Wethouder Gerrit Pas heeft gisteren samen met een aantal leerlingen van Scholengemeenschap Huizermaat de aftrap verricht van de pilot 'Schoon Belonen' op de school.

De gemeente werkt samen met sportverenigingen en scholen in dit project. Het doel van de pilot is dat maatschappelijke organisaties beter omgaan met het scheiden van afvalstromen. Daarnaast draagt de proef bij aan bewustwording. Afval is namelijk grotendeels nieuwe grondstof. De pilot richt zich op het pmd-afval, oftewel plastic, metaal en drankenkartons. Ook wordt het verminderen van zwerfafval gestimuleerd. Als de pilot goede resultaten oplevert wordt de proef vanaf 2018 landelijk ingevoerd.

Opschoonactie

Leerlingen van de Huizermaat houden in het kader van het project op zaterdag 30 september een grote opschoonactie tegen zwerfafval bij de Wolfskamer. Dit gebeurt samen met het burgerinitiatief Huizen Schoon. Inwoners die willen meedoen met de actie kunnen zich aanmelden via Huizenschoon.nl.


Slokker 2e op ranglijst duurzaam hout

HUIZEN Slokker Bouwgroep staat op de tweede plaats in de Forest50 van FSC Nederland. Dit jaar bereikte Slokker het inkooppercentage van 96% duurzaam hout en daarmee de tweede plaats.

Vorig jaar bereikte het Huizer bedrijf als snelste stijger al de 8ste plaats en dit jaar werd deze trend doorgezet naar de top van de ranglijst. "Dit laat zien dat met de nodige aandacht de gehele houtinkoop snel te verduurzamen is", aldus het bedrijf.

Toetsen

"We toetsen op het gebruik van duurzaam hout en de communicatie en transparantie daarover. De top 10 doet het goed en weet precies hoeveel duurzaam hout ze toepassen", zegt Roel Nozeman van FSC Nederland.

Volgens Slokker kan de overstap naar duurzaam hout kostenneutraal worden gemaakt. "Door de efficiëntie in het proces te verbeteren hoeft het gebruik van duurzaam hout niet méér geld te kosten. Bij tropisch hout kan er nog wel een prijsverschil zijn."