Afbeelding
Foto: Jaap Weijermans

Jaap Weijermans

Bestuurslid Huizer Hockeyclub, voorzitter tuchtcommissie en Beatrix Brass in Hilversum, 50 jaar, woont in Huizen sinds 1997

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Op dit moment begeleid ik veel crisisteams van brandweer, politie, GHOR, gemeente en van particuliere organisaties en adviseer ik over crisisorganisaties."

Wat heb je zelf met hockey?
"Ik ben bij hockey betrokken geraakt door mijn kinderen en ik vind het een attractief spel om te zien, zelf heb ik nooit gehockeyd."

Wat is de lastigste regel bij hockey?
"Gevaarlijk spel is voor interpretatie vatbaar, dus daar kun je nog wel eens verschil van mening over hebben."

Waarom doe je vrijwilligerswerk?
"Omdat vrijwilligerswerk het mogelijk maakt dat bijvoorbeeld de hockeyclub kan blijven bestaan, maar dat geldt voor alle verenigingen. Het zou onbetaalbaar worden als alles door beroepskrachten moest worden gedaan. Het plezier dat de kinderen beleven en de ontwikkeling die ze hierdoor doormaken zou dan wegvallen en de samenleving zou dan denk ik nog meer individualiseren."

Je hebt een vrije dag, wat ga je doen?
"Tja… een echte vrije dag moet ik plannen, maar dan vind ik het heerlijk om samen met mijn vrouw een dagje iets te gaan doen, bijvoorbeeld naar de sauna."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"Een echt favoriet plekje heb ik niet. Ik vind dat Huizen een mooi natuurgebied heeft bij de Wolfskamer-Tafelberg waar je heerlijk kunt ontspannen en sporten. En onze boodschappen doen we graag op zaterdag in het dorp."

Huizen mist nog...?
"Een levendig dorp."

Als je een dagje de burgemeester van Huizen was, wat zou je doen?
"Initiatieven opzetten en ondersteunen om de levendigheid in Huizen te vergroten.