Huizen heeft dit seizoen vooral meer aanvalskracht dan vorig jaar.
Huizen heeft dit seizoen vooral meer aanvalskracht dan vorig jaar. Foto: Bob Awick

Volleybalvrouwen Huizen willen dit jaar weer een rol spelen in Topdivisie

De volleybalvrouwen van Huizen willen dit seizoen meedraaien in de top van de Topdivisie. Na twee wedstrijden dit seizoen is het echter nog wachten op de eerste zege.

HUIZEN Na twee goede jaren op het op een na hoogste landelijke niveau beleefde Prima Donna Huizen vorig jaar een moeizaam seizoen. Meer dan de achtste plaats zat er toen niet in. Dat moet dit seizoen beter, vindt trainer Elroy Bezemer.

Ten opzichte van vorig jaar - toen de ploeg geplaagd werd door blessures - is Huizen er zowel in de breedte als kwalitatief er flink op vooruitgegaan, zegt Bezemer. "Vorig jaar hadden we zeven speelsters, nu elf. We hebben vooral in aanvallend opzicht nu veel meer power. En meer speelsters betekent automatisch ook meer concurrentie binnen het team. Het niveau van de trainingen schiet omhoog."

Minpunt is wel dat Huizen dit seizoen nauwelijks nog met een complete selectie heeft kunnen trainen. Dan weer was er iemand op vakantie of had een ander verplichtingen op school. "Daar moet je rekening mee houden", beseft de oefenmeester. "De meiden hebben geen contract en worden niet betaald. We hebben nog geen professioneel team. Naar dat niveau willen we wel, maar dan moet je stappen maken."
Bezemer is al enkele jaren de hoofdverantwoordelijke binnen het damesvolleybal in Huizen. Naast de hoofdmacht traint hij nog andere vrouwen- en meisjesteams. Ook geeft hij clinics op bijvoorbeeld basisscholen.
Het toont de ambitie bij Huizen, dat naar de top wil, aan. "Alleen een beetje meedoen, zien we niet zitten", vervolgt Bezemer. "We willen als team beter worden. En de speelsters zijn zeer aan elkaar gewaagd. Het verschilt nu nog per week wie er wel en niet spelen. In de loop van het seizoen zal er waarschijnlijk wel een vast basisteam ontstaan, maar nu is dat nog niet te zeggen. En het is een cliché, maar we hebben echt iedereen nodig."
Dat Huizen nog wat zoekende is - ondanks een goede seizoensvoorbereiding - bleek wel tijdens de eerste twee wedstrijden. Tegelijk heeft de ploeg de pech dat het vooral de eerste paar duels sterke tegenstanders treft, die volgens Bezemer eveneens kans maken op een hoge klassering.
Het eerste duel in Groningen tegen Donitas eindigde in een 3-1 overwinning voor de noorderlingen. Huizen speelde twee sets heel aardig, maar was in de twee andere sets kansloos.
Het tweede competitieduel, zaterdag in Huizen, ging eveneens verloren. Het sterke Utrecht, dat afgelopen zomer versterking kreeg van enkele oud-eredivisiespeelsters, was met 2-3 te sterk. Opnieuw liet Huizen een aantal sets prima volleybal zien, maar net zo vaak zakte het door het ijs. Het geeft aan dat de ploeg nog niet stabiel genoeg is om in de top mee te draaien.
Zaterdag treft het in Huizen opnieuw een sterke tegenstander: Orion.