Raad dwingt vervolggesprekken over overlast De Boerderij af

HUIZEN De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag besloten om in gesprek te blijven met alle partijen die betrokken zijn rond de overlast van De Boerderij. Ze hoopt dat er na een afkoelingsperiode toch mogelijkheden komen om het gebruik van het theater te verruimen. Dat is nu vastgesteld op uitsluitend ten minste 40 culturele theatervoorstellingen en ander sociaal-cultureel gebruik.

CDA, D66, GroenLinks en PvdA dienden hiervoor een voorstel in. Zij willen niet alleen terugkeren naar de situatie voor 2012 wat betreft het verlenen van de subsidie, maar ook naar het gebruik van voor 2012. Toen vonden namelijk ook al commerciƫle activiteiten plaats in De Boerderij. UIteindelijk sloten CU, en SGP zich daarbij aan. Ook de VVD ging mee met het voorstel, al is deze partij van mening dat dan ook gesproken moet worden over het verminderen van de subsidie. De indieners wilden daar echter nog niets van weten, omdat het vertrouwen van de omwonenden in de gemeente geschaad is en de situatie daarvoor te broos.

Dorpsbelangen Huizen en Leefbaar Huizen stemden zowel tegen dit voorstel als het voorstel om meer subsidie te gaan verlenen en de beperkende voorwaarden. Dorpsbelangen Huizen wil niet meer gemeenschapsgeld in het theater steken, omdat het bedrag per inwoner per voorstelling in haar ogen wel erg hoog is. Leefbaar Huizen sloot zich hierbij aan en is van mening dat de rekening hiervan niet bij de gemeente mag worden neergelegd.