Groene input in aanloop naar verkiezingen

Huizen Verdere versteviging van het Goois Natuurreservaat, de provinciale plannen die een bedreiging voor het Gooi kunnen vormen en het opvangen van de gevolgen voor de veranderde Natuurwetgeving: dat zijn de belangrijkste punten die de Vrienden van het Gooi (VVG) voorleggen aan de nieuwe gemeenteraden in deze regio.

In een oproep aan de nieuwe gemeenteraden na de verkiezingen van maart volgend jaar menen De Vrienden dat behoud en duurzame ontwikkeling van natuur en landschap van deze regio serieuze aandacht moet krijgen.

Zo zijn er zorgen over het MIRT (Meerjarenprgramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) voor de oostkant van Amsterdam. Daarin staat aangegeven dat deze regio steeds moeilijker bereikbaar is. Gevreesd wordt dat maatregelen hiertegen ten koste kunnen gaan van het groene karakter van het Gooi. Om cultuurhistorische hoogtepunten en recreatieve hotspots goed bereikbaar te houden, pleit de VVG voor de aanleg van transferia waar automobilisten kunnen overstappen op vervoer dat hen naar die locaties brengt. Dit voorkomt parkeerproblemen ter plekke.


Volleyballers Huizen 'Jeugd Veilig Actief'

Huizen Volleybalvereniging Huizen heeft haar veiligheid nu een jaar op orde. Om die reden ontving de club van wethouder Marianne Verhage dinsdagavond de zogenaamde Jeugd Veilig Actief sticker.

De Volleybalvereniging heeft voldaan aan de voorwaarden, die zijn vastgesteld binnen het Jeugd Veilig Actief project, meldt de gemeente. Zo is er een vertrouwenspersoon, zijn er omgangsregels en een bindende gedragscode voor vrijwilligers en is er een open cultuur waarin zaken bespreekbaar zijn in een regelmatige structuur.

Jeugd Veilig Actief (JVA) is een initiatief van de gemeente om de jeugd veilig en actief te laten opgroeien. Het doel? Dat vrijwilligersorganisaties waar kinderen actief zijn, zoals sportverenigingen, hun sportomgeving binnen een jaar veilig op orde hebben. De organisaties die hier aan voldoen, ontvangen een JVA sticker.