Huizen komt in actie voor Sint-Maarten

Huizen Als het aan beide Huizer Rotaryclubs en het college van burgemeester en wethouders ligt, komt heel Huizen komende maand in actie voor Sint-Maarten. De actie eindigt op 11 november (toevallig ook Sint-Maarten) met de grote finale op Plein 2000.

In en rond het speciaal geplaatste Sint-Maartenhuis (vergelijkbaar met het Glazen Huis van 3FM) zijn er die dag allerlei activiteiten, optredens en inzamelingsacties met maar één doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor het eiland en in het bijzonder de Sister Marie-Laurence Primary School. De basisschool voor de armste kinderen is compleet verwoest.

Aan ieder wordt gevraagd zijn of haar steentje bij te dragen aan de wederopbouw van het door de orkaan Irma getroffen gebied. De speciale actiesite www.huizenvoorsintmaarten.nl is nu online. Ook burgemeester Fons Hertog en de wethouders komen in actie, net als verschillende bedrijven. "Heel Huizen komt in beweging voor Sint-Maarten", vertelt Gert-Jan van Dommelen namens de Rotary. Hij benadrukt dat de gehele opbrengst naar het goede doel gaat en dat niet een deel daarvan in een la verdwijnt.

5


Politie Huizen pakte in 2017 105 verdachten op

HUIZEN De politie Huizen pakte dit jaar tot nu toe 105 verdachten op. In 2016 stopte de teller uiteindelijk op 175, een jaar eerder waren dat er 155.

Dat meldt het korps op de eigen Facebookpagina. Aanleiding van de melding is het bericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat de politie in heel Nederland in 2016 minder mensen oppakte dan het jaar ervoor.
Huizen wijkt af van deze daling.