Zuidvogels was uiteindelijk de morele winnaar.
Zuidvogels was uiteindelijk de morele winnaar. Foto's: Bob Awick

Derby van begin tot eind groot spektakel

In een heerlijke derbysfeer deelden Huizen en Zuidvogels zaterdag de punten. Die laatste ploeg voelde zich de morele winnaar.

Huizen Met 3-1 voorstaan met nog tien minuten te spelen: Huizen waande zich al min of meer de overwinnaar in de burenruzie met Zuidvogels. Maar zelfs een gemiste penalty in de tachtigste minuut was voor de in blauw-wit gestoken buurman nog niet het sein om de handdoek definitief in de ring te gooien.

De randvoorwaarden voor een mooi potje voetbal zijn zaterdag allemaal aanwezig: prima nazomerweer, volle tribunes en twee teams die voor de eer van hun club spelen. Het bezoekende Zuidvogels begint het best aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut schiet Danny Roozendaal de 0-1 binnen.
Drie minuten later is het echter alweer 1-1 dankzij Desmond Mensen. Beide teams krijgen vervolgens kansen, maar het is de thuisploeg die op voorsprong komt. Murat Önal maakt de 2-1.

Na rust lijkt de derby al snel beslist. Een geplaatst schot van Quincy van Waveren verdwijnt achter Zuidvogels-keeper Frank Mol. Huizen krijgt daarna nog grote kansen om verder uit te lopen en het duel helemaal op slot te gooien, maar laat dat na. Het is Zuidvogels dat met een 'alles-of-niets-tactiek' terug in de wedstrijd komt. Nadat Ricardo Tat voor de gasten nog een penalty mist, maakt Jermain Heldoorn vlak voor tijd de aansluitingstreffer.
De hoop op een goed resultaat is bij Zuidvogels weer helemaal terug en in de zenuwslopende slotfase blijven de gasten aandringen. In de 96ste minuut volgt de beloning. Steve Promes bereikt Danny Roozendaal, die de 3-3 binnen kopt.
Door de puntendeling blijft Huizen met slechts twee punten onderaan bungelen in de Hoofdklasse B. De ploeg staat vijftiende (van de zestien teams). Het gepromoveerde Zuidvogels staat met negen punten knap tiende. Ook daarom zal het gelijkspel voor Huizen als een nederlaag hebben aangevoeld.