Arjan Vlaanderen toont een van de Kippiepannen in zijn net verbouwde winkel.
Arjan Vlaanderen toont een van de Kippiepannen in zijn net verbouwde winkel. Foto: Bob Awick

Kippie Grill & Maaltijdwinkel in de Oostermeent weer open na verbouwing

HUIZEN Kippie Grill & Maaltijdwinkel in Winkelcentrum Oostermeent aan de Oostermeent-Zuid 5 is na een grote verbouwing van 3,5 week weer open. Eigenaar en franchisenemer Arjan Vlaanderen is blij dat het erop zit en zijn winkel er weer als nieuw uitziet.

"De winkel is vrijdag de 13e opengegaan en dat ging helemaal goed. De eerste 50 klanten kregen een snackschaal cadeau en er stond al vanaf 8.00 uur een rij. Daarom zijn we maar wat eerder opengegaan. De winkel is aan de nieuwe huisstijl van Kippie aangepast. Ook heeft de Kippiepan een prominentere plaats gekregen", legt Arjan uit.
Niet alleen het winkelgedeelte werd aangepast, ook de keuken waarin gewerkt wordt en de koelcel. "We kunnen nu nog hygiƫnischer werken en hebben iets meer ruimte in de koeling. De hele boel is er dus uit gesloopt en daarna is alles opnieuw ingericht."

Grote stap

Arjan is al sinds 2005 met Kippie in Winkelcentrum Oostermeent gevestigd en dit is wel de grootste verandering sinds hij met zijn zaak is begonnen. "Het was ook best een grote stap om deze investering te gaan doen." Over klandizie heeft hij niet te klagen. "Onze klanten komen hier deels vanwege het gemak. Daarnaast vinden ze onze producten lekker en de prijs goed. Toch er zijn nog steeds mensen in Huizen die niet weten dat mijn zaak bestaat." Voor diegenen legt hij uit wat Kippie Grill & Maaltijdwinkel voor zaak is. "Wij verkopen in principe allerlei kant-en-klare maaltijden en hebben een ruim assortiment aan kiphapjes. Daarnaast hebben we ook spareribs en beenham in het assortiment."
Het bedrijf biedt voor speciale gelegenheden de Kippiepan aan, een handige warmhoudpan die vol zit met diverse kipsnacks of met een complete maaltijd, bijvoorbeeld bami of nasi. "Er zijn diverse samenstellingen en ze zijn er in verschillende maten. Op de website staan ze allemaal en kunnen ze worden besteld", legt Arjan uit. "We zien dat deze pannen steeds populairder worden. Regelmatig verloten we ze via onze Facebookpagina, waar we inmiddels al meer dan 9.500 volgers hebben."
Nieuw na de verbouwing is ook de voorziening voor de diverse sauzen waar klanten zelf hun belegde pistolet of stokbroodje van saus mee kunnen voorzien. "Dat is heel handig. Ze kunnen kiezen uit mayonaise, curry, mosterd, ketjapsaus, piripiri en knoflook. We verkopen onder andere broodjes kipfrikadel, kipkroket of kipburger voor een euro. Dat is een grote hit, vooral onder de schoolgaande jeugd die hier regelmatig komt. Voor de broodjes hebben we nu bovendien een speciale oven, zodat deze lekker knapperig en warm aangeboden kunnen worden."

Zie ook kippie.nl.