Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Strijd over koopzondagen barst los

HUIZEN De winkels in Huizen blijven op de zondagen 24 en 31 december gewoon dicht. Dat schrijft wethouder Marlous Verbeek aan de Huizer politiek. De strijd is hier niet mee gestreden, blijkt. De PvdA blijft hiervoor vechten en de jonge Alan startte een petitie.

Vorige week riep de Huizer Ondernemersfederatie (HOF) de gemeente op om een zondagopenstelling op 24 en 31 december mogelijk te maken. De winkels in de overige gemeenten in het Gooi zijn wel open en daarom zouden de Huizer ondernemers veel omzet missen. Het grootste deel van de zaken in de Oostermeent wil open en een handjevol in het Oude Dorp. Ook de Albert Heijn en Lidl willen open.
Oppositiepartij PvdA steunt de HOF en vindt dat het college van burgemeester en wethouders (B en W) een uitzondering moet maken en stelde vragen. In de commissievergadering gisterenavond trok Maarten Hoelscher van leer. "We blijven ervoor strijden, want de liefde moet wat ons betreft van twee kanten komen. Even verwijzen naar een eerder gemaakte afspraak in het collegeprogramma is niet voldoende." De partij wil ook handtekeningen op gaan halen om haar standpunt te onderstrepen.
De jonge Alan heeft daarop niet gewacht. Hij is op petities.nl gestart met de petitie 'Koopzondagen in Huizen' en vindt het teleurstellend dat de winkels niet open mogen.

3