Afbeelding
Foto:

Karin Rienstra

Oprichtster van de Jude Foundation, organisator Vrouwencafé, lid Strategisch Netwerk Huizen, 57 jaar, sinds 2006 in Huizen

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Heb ik een sociale onderneming, Wijs & Anders, die zich richt op het zichtbaar maken en benutten van de kwaliteiten, kennis en ervaring van 50-plussers."

Wat doet de Jude Foundation?
"Wij organiseren leuke en betekenisvolle ontmoetingen voor mensen van alle culturen. De Vrouwencafés elke maand zijn ons paradepaardje."

Waarom doe je vrijwilligerswerk?
"Omdat ik een bijdrage wil leveren aan een betere, leukere, veiligere wereld. Maar... de wereld is zo groot, daarom ben ik in Huizen begonnen."

Wat wil je met het Strategisch Netwerk bereiken?
"Meer verbinding tussen verschillende groepen door aandacht te geven aan wat ons verbindt. Iedereen wil een leuk leven, dat vergeten we weleens."

Met wie wil je nog een gesprek?
"Met mijn vader. Hij is jong overleden en ik kende hem eigenlijk niet. Ik heb onlangs een serie 'dagboeken' van hem gevonden en die maken me nieuwsgierig naar de man die hij was."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"De Lindenlaan. Raar misschien, maar in de eerste weken dat ik hier woonde heb ik Huizen fietsend en wandelen verkend. En mijn eerste 'thuisgevoel' kreeg ik toen ik op de Lindenlaan liep."

Zomer of herfst?
"Herfst, om de rijke kleurschakeringen."

Welke droom zou je nog in vervulling willen zien gaan?
"Ik zou dolgraag een flashmob willen organiseren. Zo'n schijnbaar toevallig samenkomen van een grote groep mensen die samen dansen en/of zingen. Die saamhorigheid, het samen muziek maken of dansen, ontroert me."