Sportwethouder Marianne Verhage bekijkt de WK-medailles van Gerson.
Sportwethouder Marianne Verhage bekijkt de WK-medailles van Gerson. Foto: Bob Awick

Gerson (13) gehuldigd voor WK-medailles

HUIZEN Gerson Wattilete (13) is maandagmiddag gehuldigd op het gemeentehuis voor zijn behaalde gouden en bronzen medaille op het WK karate in Curaçao op 6, 7 en 8 oktober.

Gerson behaalde goud in zijn eigen klasse en de bronzen medaille met zijn team tegen oudere en zwaardere tegenstanders. Een prestatie die door sportwethouder Marianne Verhage geweldig werd gevonden.

Supertrots
"We zijn supertrots op je", zei ze tegenover het jonge sporttalent in aanwezigheid van zijn ouders René en Francis. Ook zijn oma en oom waren aanwezig, net als zijn trainers van Van Hellemond Sport in Naarden en Hilversum. Van de wethouder kreeg hij een mooie bos bloemen en een pluim. Ook zijn oud-trainer Alaaddin Cizik en huidige trainers Karel van Hellemond en André Broeke werden in de bloemen gezet.

Gerson startte zijn sportcarrière op het voetbalveld. "Maar als er twee mensen niet hun best deden, was het hele team de dupe", vertelt hij. "Daarom wilde ik liever een individuele sport doen." Een paar maanden streetdance volgden. Vader René: "Toen zag ik dat er wel potentie in zat, want hij schopte hoger dan de docent." Uiteindelijk maakte Gerson gebruik van het aanbod om bij diverse verenigingen drie maanden lang diverse sporten uit te proberen. Het werd karate en hij ging trainen bij Alaaddin Cizik; nu traint hij zo'n 4 tot 5 uur per week bij Van Hellemond Sport, afwisselend in Naarden en Hilversum.

Docent Tamara Akse van het Erfgooiers College, waar Gerson op school zit, was tevens bij de huldiging aanwezig. Zij roemde Gerson, net als zijn trainers, om zijn doorzettingsvermogen en allen merken op dat hij goed luistert naar aanwijzingen. "Als hij van school komt gaat hij netjes zijn huiswerk maken en pakt daarna zijn tas om te gaan trainen", aldus zijn vader.

Olympische Spelen
De ogen van Gerson zelf zijn op de Olympische Spelen gericht. Daar zou hij in 2024 graag aan mee willen doen.

Potentie bleek bij streetdance, hij schopte hoger dan docent