De jeugd kon kennismaken met vissen in Winkelcentrum Oostermeent.
De jeugd kon kennismaken met vissen in Winkelcentrum Oostermeent. Foto's: Albert van der Linden

Jongeren maken kennis met vissen

HUIZEN Jongeren konden afgelopen zaterdag kennismaken met de vissport tijdens de jaarlijkse jeugdvisdag.

Deze dag werd voor de derde keer door de winkeliers van Winkelcentrum Oostermeent samen met Hengelsportvereniging Naarden-Bussum georganiseerd.
De weersvoorspelling was voor deze dag niet al te best, maar de weergoden waren het evenement wel goed gezind. "Tijdens de twee sessies is er geen druppel regen gevallen en zelfs de zon heeft zich nog laten zien. Voor de ochtendsessie van 10.00 uur tot 12.00 uur hadden zich 12 kinderen aangemeld en iedereen was mooi op tijd aanwezig. Nadat de secretaris had uitgelegd wat de bedoeling was voor de visdag, konden de kinderen een hengel pakken en konden ze onder begeleiding gaan vissen. Uiteraard werd eerst uitgelegd hoe ze met de gevangen vis moesten omgaan en daarna konden de maden aan de haakjes gedaan worden", staat op de website van de vereniging te lezen.
"Binnen de kortste keren werd er al vis gevangen en tussendoor kwamen er steeds meer kinderen bij die ook graag mee wilden vissen. Om 10.30 uur stonden er al ruim 25 kinderen met een hengel in de hand en de ene na de andere vis werd in een rap tempo gevangen. De laatste jaren werden er veel baarsjes gevangen, maar vandaag werden er ook veel voorns gevangen.
De tweede sessie was net zo succesvol. Ook hier stonden uiteindelijk 25 jongeren te vissen langs de kant. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers die helpen was het een geslaagde dag."

Deze kleine man had met zijn grote hengel ook succes.
Beet! Nu nog van dat haakje.