Een tweede plaats en promotie in Latin.
Een tweede plaats en promotie in Latin. Foto: Dance-Point

Promotie en podiumplaatsen voor danskoppel Sander Lam en Amber van Schaik

HUIZEN Danskoppel Sander Lam en Amber van Schaik heeft afgelopen weekeinde weer twee podiumplaatsen behaald. Ook zijn ze gepromoveerd naar de A-klasse Latin.

Afgelopen weekeinde werd er bij de NADB-wedstrijden in topsportcentrum Almere gedanst door het paar. In de Ballroom A-klasse behaalde het koppel een derde plaats en haalde daarmee de eerste promotiepunten binnen om te promoveren naar de Hoofdklasse.

Gepromoveerd

Na zeven wedstrijden in de B-klasse Latin, waar het paar vijf keer een eerste plaats behaalde, zijn zij nu met een tweede plaats officieel gepromoveerd naar de A-klasse.
Het weekeinde ervoor behaalde het danskoppel ook al twee keer het podium. Om te beginnen haalde het paar de derde plaats in de Ballroom Masterclass, de hoogste klasse, tijdens de WDC BeNeLux kampioenschappen. Ook werd het BeNeLux-kampioen in de Latin National Amateursklasse, de op een na hoogste klasse.
"Sander en Amber hebben de smaak goed te pakken na een zomer intensief getraind te hebben. Dit belooft wat voor de komende wedstrijden", aldus Meerthe van der Voort van der Kleij van Dance-Point.