Jianwu Xi (links) toont enkele gerechtjes die gemaakt zijn in de open keuken van het restaurant.
Jianwu Xi (links) toont enkele gerechtjes die gemaakt zijn in de open keuken van het restaurant. Foto: Bob Awick

Sushi en Aziatische gerechtjes bij
Goya Sushi en Grill aan Plein 2000

HUIZEN Goya Sushi en Grill aan Plein 2000 7a is inmiddels een paar maanden geopend. Op de plek waar voorheen het wokrestaurant gevestigd was, worden nu sushi en diverse Aziatische gerechten geserveerd.

"Nog regelmatig verbazen mensen zich erover dat het wokrestaurant weg is", vertelt Jianwu Xu, die samen met zijn vrouw Jie Lin het restaurant runt. Hij is een van de koks en vertelt trots dat hij samen met de andere koks regelmatig in de prijzen valt voor de Aziatische keuken. "Kwaliteit is voor ons belangrijk", legt Jie uit. "De gerechtjes zien er prachtig uit en moeten ook zo smaken. Dan komen de mensen ook terug. Kwaliteit en service, daar gaat het om."

Kinderen

"Wat ook nog veel mensen denken, is dat je hier alleen maar sushi kan krijgen. Dat is niet zo", aldus Jianwu. "We serveren daarnaast diverse warme Aziatische gerechtjes, zodat iedereen wel wat naar zijn gading kan vinden. Ook aan de kinderen hebben we gedacht. Voor hen zijn er onder andere patatjes en frikadellen als zij dat liever willen. Er komen hier veel gezinnen eten", vult Jie aan.
Het paar heeft al veel ervaring in de horeca, maar dit is het eerste grote restaurant dat ze samen runnen en tot nu toe bevalt het goed. Ze hebben ook al hun draai gevonden in Huizen met hun gezin, want ze zijn in de zomervakantie hier naartoe verhuisd. "Het was een hectische tijd, want alles ging heel snel, maar we voelen ons hier thuis."

Moderne keuken

Het paar heeft gekozen voor een sushi- en grillrestaurant, omdat zij merkten dat er niet echt een sushirestaurant was in Huizen. "Bovendien was de ruimte voor het buffet te klein", zegt Jie. Daarom koos het paar voor de moderne Aziatische keuken, waar kleine gerechten helemaal in zijn. "Wat we wel gehouden hebben is het toetjesbuffet met diverse desserts, ijs en vers fruit. Hier kunnen de gasten ook onbeperkt gebruik van maken."

'De gerechtjes zien er prachtig uit en moeten ook zo smaken'

All you can eat

Het restaurant maakt gebruik van het all-you-can-eat-concept. Voor een vaste prijs kun je zo veel eten als je wilt. Drankjes worden apart gerekend en er is een minimum van één drankje. Bestellen gaat eenvoudig via een tablet waar het menu op staat. "Mensen die daar moeite mee hebben, helpen we", zegt Jie. "We hebben eventueel ook nog een papieren versie van de menukaart waarop gasten hun bestelling aan kunnen kruisen", vult Jianwu aan.

De naam Goya is overigens niet zomaar gekozen. Jianwu: "Dat betekent welkom in het Japans en we hopen dat onze gasten zich hier ook welkom voelen."

Zie ook goyahuizen.nl.