Burgemeester Hertog neemt als voorzitter van de gemeenteraad de handtekeningen van Alan in ontvangst.
Burgemeester Hertog neemt als voorzitter van de gemeenteraad de handtekeningen van Alan in ontvangst. Foto: Bob Awick

Petitie koopzondag overhandigd

HUIZEN Alan von Michaelis heeft dinsdagmiddag ruim 2.000 handtekeningen overhandigd voor koopzondagen in Huizen. Burgemeester Fons Hertog nam deze als voorzitter van de gemeenteraad in ontvangst.

Alan werd geflankeerd door Anita Koning, voorzitter van Winkeliersvereniging Oostermeent, en Peter Helmus van de Huizer Ondernemer Federatie (HOF). Zij ondersteunen de petitie. Naar aanleiding van het onderzoek van de HOF, waaruit bleek dat 68 winkels op zondag 24 en 31 december open willen zijn, startte Alan zijn petitie.

Hopen op wonder

"Wij hoorden het op de avond dat we zelf op het gemeentehuis aan de gemeenteraad duidelijk maakten waarom het voor ons belangrijk is om open te zijn. We zijn helemaal blij dat een scholier van Scholengemeenschap Huizermaat in ons centrum de actie is gestart, maar hebben er verder niets mee te maken. We ondersteunen het wel en blijven hopen op een wonder", liet de voorzitter van de winkeliersvereniging aan Hertog weten.
Hertog geeft de handtekeningen door aan de raad en op 9 november wordt door de PvdA een voorstel ingediend om een zondagopening op deze twee bijzondere dagen mogelijk te maken. Het is dan aan de gemeenteraad om hierover te stemmen. Alan zit dan op de tribune en wacht in spanning af. Alan: "Ik vond het heel bijzonder en fijn om te horen dat de burgemeester het een mooi initiatief vond."