Klaar voor de start... af!
Klaar voor de start... af! Foto's: Bob Awick

Geslaagde en zonnige Lidl Wolfskamerloop

Zonnig weer, een blauwe lucht en snelle lopers. Atletiekvereniging Zuidwal is tevreden over de Lidl Wolfskamerloop van afgelopen zondag.

HUIZEN De Lidl Wolfskamerloop van Atletiekvereniging Zuidwal heeft afgelopen zondag onder prima omstandigheden plaatsgevonden. De club is tevreden over het evenement, waar ruim 1.100 lopers aan hebben deelgenomen.

Naast veel recreanten waren er ook wedstrijdlopers. Bij de 10 km-loop werd de eerste prijs bij de heren gewonnen door Gayri Hawery in een tijd van 33.44 minuten en bij de dames door Samantha de Krijff in 39.02. Snelste man op de 5 km was de 18-jarige Justin Lam van AV Almere '81 in 16.32 minuten.

Twee weken voor de Wolfskamerloop had Samantha de Knijff op 15 oktober nog de Amsterdam Marathon gelopen. Op de vraag of het verstandig is om zo snel alweer 10 km te lopen legt ze uit dat dit een tussendoortje is ter voorbereiding op de Maratón Valencia op 19 november, waarvoor ze over twee weken naar de bekende Spaanse kunstplaats afreist. "Ik loop al sinds mijn middelbareschooltijd. Dit was voor mij de eerste keer om de 10 km te lopen en dat is goed bevallen. Het is een supermooi parcours, lekker door het bos en niet alleen op asfalt. Hier en daar een beetje heuvelachtig en dat is goed voor de snelheid. Ik vond de sfeer leuk, dus volgend jaar doe ik zeker weer mee." Justin Lam uit Almere liep de 5 km in een snelle 16.32 minuten. Vorig jaar liep hij al eens de 10 km in Huizen. En de marathon? "Dat is nog te vroeg voor mij. Ik vind mezelf te jong en ik wil meer wedstrijdervaring opdoen. Dit was een mooie ervaring", aldus de 18-jarige atleet uit Almere.

Voor recreant Rik ten Kate (34) was deze Wolfskamerloop geslaagd omdat hij met een tijd van 43.30 minuten op de 10 km zijn persoonlijk record wist te verbeteren. Zijn beide zoons Stijn en Joep van 5 en 3 deden mee met de Kabouterloop, terwijl moeder Loes de 5 km liep. "Deze Wolfskamerloop was voor ons een bijzonder familie-evenement, waaraan ook nog twee neefjes meededen."

Alles werd uit de kast gehaald.
Honderden recreanten deden mee aan de loop.