Rombout Vlaar op bezoek bij Activ Lease.
Rombout Vlaar op bezoek bij Activ Lease.

Bijna 50 acties Huizen voor Sint-Maarten

'Huizen voor Sint-Maarten' is 11 oktober gestart en sluit op 11 november af met een evenement op Plein 2000 waar het Sint-Maartenhuis komt te staan en iedereen zijn geld kan komen brengen dat bijeengebracht is met acties. Inmiddels zijn er al bijna 50 acties gemeld om geld in te zamelen om de Sister Marie-Laurence Primary School weer op te bouwen. De school is verwoest door orkaan Irma. De twee Rotaryclubs in Huizen organiseren de actie.

HUIZEN Vele honderden Huizers helpen mee aan de actie Huizen voor Sint-Maarten. Initiatiefnemers van de beide Rotaryclubs in Huizen zijn blij dat héél Huizen helpt. Bij een tussenstand op 30 oktober bleken er 47 acties te zijn gemeld en is er al meer dan 2.600 euro binnen en dit is zonder toezeggingen of verdubbeling. Doel is om uiteindelijk 11.011 euro op te halen.

"Opvallend is dat na de eerste actie van Thales nu ook het bedrijfsleven zich inzet voor de actie 'Huizen voor Sint Maarten'. Soms door middel van een donatie, zoals Kloosterman Keukens & Badkamers, Bergnet of Fred Janssen Autogroep, maar meestal door ludieke verkoopacties, zoals de verkoop van wikkelbroden bij bakkerij Kruijmer, Happy Socks bij De Lange Huizen - Menstore in het hoofdwinkelcentrum, nagelvijltjes bij Kiss Quality Nails, noten bij Lifestyle Kaas-Wijn & Delicatessen in Winkelcentrum Oostermeent, fris water bij restaurant de Haven van Huizen, korting op sanitair bij Tim's Outlet en een gift per afgesloten leasecontract door ActivLease. Bij Arti Hair in de Oostermeent staat zelfs een 'stormvaste haircut' op het programma. En nieuwe initiatieven komen nog steeds binnen", laten de organisatoren weten.

"We roepen mensen op om bij al deze ondernemers langs te gaan. Met iedere aankoop of knipbeurt steun je het goede doel. Ook als je zelf geen actie op touw hebt gezet is dat al een actie op zichzelf!"

De acties en donaties komen van alle kanten los. Stichting Kinderopvang Huizen helpt mee. Kinderen van de Springplank bestemden de opbrengst van de petflessenactie voor Sint-Maarten en al vier kerken organiseren collectes. Dat doet ook muziekvereniging Prinses Irene. De Turkse gemeenschap en de Molukse gemeenschap helpen beide mee met hun acties. Jongeren van Connect organiseren een voetbaltoernooi en basketbalvereniging Quick Runners organiseert een basketbaltoernooi. Huisarts ten Have doneert 11% van de opbrengst van de griepvaccinatie.

Amnesty Huizen had haar eerste 'Caribische avond' met 10 personen. Dat leverde 200 euro op voor Sint-Maarten. Voor de tweede avond op 4 november zijn nog vier plaatsen beschikbaar. Het is ook nog steeds mogelijk om je aan te melden voor een wandeling langs de 6 bergen of een fietstocht met wethouder Pas langs de beeldenroute in Huizen. Kijk daarvoor op www.huizenvoorsintmaarten.nl of stuur een e-mail naar actie@rotaryhuizengooimeer.nl. Er zijn al enkele tientallen aanmeldingen binnen.

Individuele acties

Bijzonder zijn ook de vele individuele acties. "Mensen komen letterlijk in beweging. Handmassages, een boerenkoolmaaltijd, een whiskeyproeverij, koekjes bakken voor ouderen, de initiatieven komen nog steeds binnen. Voor mensen die individueel iets willen doen is er ook de mogelijkheid van 'Tikkie'. Via de website www.huizenvoorsintmaarten.nl kan iedereen gemakkelijk 2 euro doneren voor Sint-Maarten. Denk niet snel dat het om een groot bedrag moet gaan. Alles helpt."

Loterijen

Er zijn ook al drie loterijen: Een meet-and-greet met de burgemeester, een 4B-arrangement met wethouder Verbeek en een hele redactiepagina in het Nieuwsblad voor Huizen | HuizerNieuws. Loten kunnen worden gekocht door een bedrag over te maken of contant op 11 november bij het Sint-Maartenhuis op Plein 2000.

Sint-Maartenhuis

Op 11 november is op Plein 2000 het slotfeest van deze actie. Iedereen kan dan het opgehaalde bedrag komen brengen bij het Sint-Maartenhuis. Er is een liveverbinding via Radio 6FM met Sint-Maarten en er is daarnaast ook van alles te beleven. Huizers die op het podium willen optreden zijn van harte welkom en kunnen zich nog aanmelden. Alles mag, van amateur tot professioneel. Meld je aan via actie@rotaryhuizengooimeer.nl.

Een overzicht van de acties:

1 6-bergen sponsorloop - Rotary Gooimeer
2 Donatie - Rotary Huizen
3 Meet-and-greet met de burgemeester Fons Hertog
4 Cyber Escape Room Thales
5 Boerenkoolmaaltijd 11/11 - Cees Klein
6 Fietstocht langs beeldenroute - Gerrit Pas
7 Een maand zonder alcohol - Gert-Jan van Dommelen
8 Caribische avond 29/10 - Amnesty Huizen
9 Caribische avond 4/11 - Amnesty Huizen
10 4xB-arrangement - Marlous Verbeek
11 Petflessenactie - basisschool de Springplank
12 Koekjes bakken - Kleur het Leven
13 Collecte tijdens najaarsconcert Prinses Irene
14 Nagelvijltjesverkoop - Kiss Quality Nails
15 Verkoop van wikkelkoeken - Bakkerij Kruimer
16 Handmassages - Christien de la Mar
17 Happy Socks - De Lange Huizen - Menstore
18 Stormvaste haircut voor Sint-Maarten - Arti Hair Oostermeent
19 Lunch 5-11: 'Wij moeten meedoen' - Molukse gemeenschap Huizen
20 Sanitair voor Sint-Maarten - Tim's outlet Huizen
21 Koffie en thee voor Sint-Maarten - Turkse moskee
22 Basketbaltoernooi op 11/11 - Quick Runners
23 11% van de griepvaccinatieopbrengst - huisarts Alwin ten Have
24 Collecteopbrengst - RK kerk Huizen
25 Tekstschrijven - Hans vd Brink
26 Loterij redactionele pagina Nieuwsblad voor Huizen | HuizerNieuws
27 Donatie - Maluku Huizen
28 Benzine voor Sint-Maarten - Vlaanderen oliehandel
29 Donatie - Bestevaerfonds
30 Water voor Sint-Maarten - Haven van Huizen
31 Voetbaltoernooi - Jongerencentrum Connect
32 Collecteopbrengst + verdubbeling - Goede Herderkerk
33 Collecteopbrengst + verdubbeling - Kruiskerk
34 Collecteopbrengst + verdubbeling - Oosterlichtkerk
35 Theater beschikbaar voor culturele acties Sint-Maarten op 6, 7 en 9 november - De Boerderij
36 Donatie - Fred Janssen
37 Donatie - Kloosterman Keukens en Badkamers
38 Donatie van 5 euro per leasecontract - ActivLease
39 Whiskeyproeverij - Rien Voorn
40 Opbrengst Huizer visfestijn - Rotary Huizen
41 Wandeling vanuit de Draaikom - Buurtsportcoaches
42 Knikkertoernooi Oostermeent - Buurtsportcoaches
43 Noten voor Sint-Maarten - Lifestyle Kaas-Wijn & delicatessen
44 Donatie per kind - Stichting Kinderopvang Huizen
45 Activiteit wordt nog ingevuld - Keurslager Peter de Jong
46 Tikkie-actie - Jorn Bakker
47 Donatie - Bergnet

Rombout (12) haalt 300 euro op

Rombout Vlaar (12) heeft met zijn actie in ieder geval 300 euro opgehaald. "Maar er komt misschien nog wel meer geld aan." De leerling van de Internationale School in Hilversum ging flyeren bij bedrijven.

"Voor school moeten wij drie keer in het jaar iets goeds doen voor de wereld. 'Service and action' noemen ze dat. Ik kwam in contact met Nicole Bouts van de actie Huizen voor Sint-Maarten en zij vond het leuk dat ik wilde helpen en gaf me een stapel flyers mee. Ik wilde een groot bereik hebben en ben dus langsgegaan bij bedrijven."

Rombout benaderde onder andere bijna alle winkeliers in de Oostermeent en winkels in de Bijvanck. "Dat was best lastig, want vaak was degene die erover ging er niet, dus is het nog afwachten of daar nog iets uitkomt."

Hij had in ieder geval succes bij drie ondernemers:
Kloosterman Keukens & Badkamers en Fred Janssen Autogroep gaven direct een donatie en ActivLease zegde 5 euro per leasecontract toe.
"Ik kan me niet voorstellen dat zoiets ooit in Nederland zou gebeuren. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen doen. Zij hebben in Sint-Maarten geld nodig nu alles is verwoest en hier hebben we een heel goed leven, met allemaal met een dak boven ons hoofd. "

Rombout wil daarom ook iedereen oproepen om iets te doen. "Kijk op de website www.huizenvoorsintmaarten.nl naar de voorbeelden van acties en verzin zelf iets om te doen."

Lunch Molukse gemeente

De Molukse gemeenschap heeft op zondag 5 november een dienst in de Pniëlkerk van 10.30 uur tot 11.30 uur. Aansluitend (om 12.00 uur) wordt een lunch geserveerd, waar iedereen tegen betaling gebruik van kan maken. De opbrengst is voor Sint-Maarten.

Op 29 oktober en 5 november wordt in de Pniëlkerk ook een deurcollecte gehouden.
De opbrengst van beide collectes is eveneens voor Sint-Maarten.

Initiatiefgroep is: Pnielkerk; Maluku Huizen; Sporty Maluku Huizen; Stichting Gosepa en de Molukse Gemeenschap in Huizen.

Meer informatie op www.huizenvoorsintmaarten.nl en de Facebookpagina Huizen voor Sint-Maarten.

De Lange Manstore schenkt de opbrengst van Happy Socks.
De Molukse gemeente verzorgt een lunch en houdt collectes.
Wie minimaal 10 euro overmaakt op rekening NL47 ABNA 04 9777 5778 t.n.v. de Stichting Lifeline onder vermelding van 'krantenpagina' maakt kans op het gastredacteurschap van een pagina in het Nieuwsblad voor Huizen | HuizerNieuws.