Er zijn kansen voor dit terrein.
Er zijn kansen voor dit terrein. Foto: Bob Awick

Haalbaarheid ideeën terrein Havenstraat wordt onderzocht

HUIZEN Een extern bureau gaat de haalbaarheid van de ideeën over de invulling van het stuk van de Havenstraat dat nu braak ligt onderzoeken. De gemeenteraad heeft hier afgelopen donderdag unaniem mee ingestemd.

Het voorstel voor het onderzoek komt uit de koker van de PvdA, ondersteund door GroenLinks, CDA, D66, SGP, CU en Leefbaar Huizen. VVD en Dorpsbelangen Huizen gingen hier uiteindelijk ook mee akkoord.
Op 12 oktober werd een raadspodium gehouden waar verschillende personen en organisaties hebben ingesproken en hun plannen voor het gebied bekend hebben gemaakt. Onder hen ook BNI, de eigenaar van het terrein. De raad wil graag werk maken van de gewenste invulling van de Havenstraat, die een verbinding moet vormen tussen de Oude Haven en het Oude Dorp. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met BNI en een eventueel te maken keuze mag niet leiden tot een verslechtering van de positie van het bedrijf en de daarmee gemoeide werkgelegenheid.

Kosten

Inzichtelijk moet worden gemaakt wat de verschillende plannen gaan kosten, wie daar een rol in speelt en wat de gevolgen zijn voor BNI. "Rekening houdend met de bereidheid van de raad om financieel deelnemen aan een gewenste ontwikkeling op voorhand niet uit te sluiten en om te kunnen komen tot een gedegen afweging van de verschillende opties en de finale gevolgen."