Pluim voor vrijwilligers

HUIZEN De gemeenteraadsleden hebben tijdens de begrotingsvergadering meerdere malen een pluim uitgedeeld aan de vrijwilligers die zo veel mogelijk maken in Huizen. Reden was de schrik na het plotseling stoppen van de organisatie van het Havenfestival.

De organisatie was in handen van vrijwilligers die zich 'volstrekt ondergewaardeerd' voelen. Reden voor veel raadsleden om hier hun zorgen over uit te spreken en om te laten weten dat de vrijwilligers zeker wel gewaardeerd worden. Marian Rebel van Dorpsbelangen Huizen: "Wij willen alle vrijwilligers bij de feestweek en andere evenementen enorm bedanken. Zonder de inzet van de vrijwilligers zouden vele activiteiten niet mogelijk zijn."
Rutger Rebel van het CDA: "We maken ons zorgen om het Havenfestival en de beeldvorming bij de vrijwilligers. We spreken onze steun uit voor vrijwilligers, niet alleen van het Havenfestival, maar voor alle. Een samenleving zonder vrijwilligers van kerken, sportverenigingen en scholen is er niet."

Leefbaar Huizen is van mening dat dit college weer een evenement de nek heeft omgedraaid. "Wij laten geen waardering zien voor de vrijwilligers die dit allemaal doen. Zonder vrijwilligers zijn we helemaal een dood dorp. Een pot geld om hier iets aan te doen is wel nodig", aldus Rik de Bruijn.

Maarten Hoelscher van de PvdA: "Wij dienen bij de volgende raadsvergadering een voorstel in, zoals al aangekondigd. Er is veel waardering voor vrijwilligers die actief zijn voor de medemens, maar zij kopen er niets voor. Die waardering voelen ze in ieder geval niet."
Het evenementenbeleid wordt vandaag, donderdag 9 november, besproken in de gemeenteraad.