Huizen klaar om te scoren. Het won uiteindelijk met 8-4 van THOR uit Harmelen in de poulewedstrijd.
Huizen klaar om te scoren. Het won uiteindelijk met 8-4 van THOR uit Harmelen in de poulewedstrijd. Foto's: Bob Awick

Huizen 3e op Goois Zaalkampioenschap

Het Goois Zaalkampioenschap luidt traditioneel de start van de zaalcompetitie in bij korfbal. Huizen wordt derde, maar verslaat wel Midlandia.

HUIZEN De korfballers van KV Huizen zijn afgelopen zaterdag derde geworden op het Goois Zaalkampioenschap. VIKO uit Vianen werd eerste en prolongeerde daarmee de titel uit 2016. Reehorst '45 uit Ede werd tweede.

Het Goois Zaalkampioenschap wordt door de Huizers georganiseerd en is de aftrap voor de zaalcompetitie. In de openingswedstrijd trof Huizen de bekende veldtegenstander THOR uit Harmelen. In deze wedstrijd verzuimde Huizen om haar overmacht in ruime cijfers om te zetten. Het had geen problemen met THOR, maar scoorde te weinig en het eindresultaat was een 8-4 winst.

In de laatste poulewedstrijd van groep A begon Huizen slecht tegen Reehorst '45. Binnen een mum van tijd stond het vijf goals achter en in de korte wedstrijdduur kon dit eigenlijk niet meer goed worden gemaakt. Dit gebeurde dan ook niet. De ploeg uit Ede won met 11-6 en mocht zich opmaken voor de finale tegen VIKO, winnaar van de editie in 2016, Huizen restte slechts een duel om het brons tegen Midlandia.
De wedstrijd om de vijfde en de zesde plek ging tussen THOR en De Corvers. Deze werd door THOR in het voordeel beslist in een wedstrijd met veel goals. Het werd 11-10.

De 'troostfinale' was een interessante, aangezien Huizen en Midlandia elkaar ook in de zaalcompetitie gaan treffen. Huizen kende door een sterk begin weinig moeite met Midlandia en kwam voor het eerst dit toernooi boven de tien uit. Het won met 11-4 en pakte het brons, Midlandia eindigde teleurstellend vierde.
In de finale was VIKO niet alleen de titelverdediger, maar ook de favoriet. Het liet het bij vlagen goed spelende Reehorst '45 in leven, maar kwam niet in direct levensgevaar. Een 14-11 was dan ook een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

THOR verdedigde stevig tegen Huizen.
Publiek op de tribune kijkt gespannen toe.