Net als vorig jaar vaart sint met een van zijn pieten en de burgemeester een rondje langs de kade voor hij aan wal gaat.
Net als vorig jaar vaart sint met een van zijn pieten en de burgemeester een rondje langs de kade voor hij aan wal gaat. Foto: Bob Awick

Sinterklaas komt 18 november aan

"Hij komt, hij komt, die lieve goede sint." Ook dit jaar doet de goedheiligman Huizen aan en wel op zaterdag 18 november in het Nautisch Kwartier.

HUIZEN Sinterklaas komt zaterdag 18 november weer aan in Nederland en vaart zoals altijd meteen door naar Huizen, waar hij ontvangen wordt door burgemeester Fons Hertog. Het programma begint om 15.00 uur. In de weken daarna zal hij nog vaker zijn neus in Huizen laten zien, onder andere in de Oostermeent en het Oude Dorp.

Het programma voor de aankomst in het Nautisch Kwartier ziet er als volgt uit:

15.00 uur Optreden dansgroep

15.15 uur Sint en pieten varen de haven binnen met Pakjesboot 15

15.30 uur Sint wordt verwelkomd

15.45 uur Sint en hoofdpiet maken rondgang langs kinderen. Er wordt door een jury gekeken naar de 25 leukst aangeklede kinderen. Intussen speelt het pietenorkest

16.15 uur Sint en pieten varen naar de Botterwerf. De 25 leukst verklede kinderen worden daar toegesproken door de sint en krijgen een prijs
17.15 uur Sint en hoofdpiet gaan naar het hotel om uit te rusten en te slapen

Prijs voor 25 leukst geklede kinderen bij intocht 18 november

Oude Dorp

Kinderen kunnen Sinterklaas ook vrijdag 24 november in het Oude Dorp ontmoeten. Daar komt hij weer langs voor zijn vertrouwde ronde rond de kerk met de kinderen en hun lampions. Om 18.00 uur start de muziek en worden er sinterklaasliedjes gezongen en om 18.30 uur wordt de goedheiligman verwacht.

Pieten letterspel

Vanaf 18 november hangen er in de winkels en op de markt letters waarvan een titel van een sinterklaaslied kan worden gemaakt. Op de programmaflyers kunnen deze letters ingevuld worden. De oplossingen kunnen in de Huizerhofpassage in de speciale brievenbus worden gegooid. Ouders mogen hun kinderen bij het spel helpen.

De prijsuitreiking is zaterdag 2 december om 14.30 uur bij het Melkmeisje. Dan zijn er van 11.00 tot 15.00 uur ook diverse activiteiten in het dorp, georganiseerd door het Hart van Huizen en de zaterdagmarkt. Er lopen allerlei pieten in het dorp, waaronder een heuse dj-piet.
Tevens is er weer het pietenrad, waar kindjes aan kunnen draaien voor een cadeautje. Er worden ballonnen uitgedeeld en de kinderen kunnen zich uitleven als 'springpietjes' op het springkussen bij de Oude Kerk.

Oostermeent

Sinterklaas komt op 25 november van 14.00 tot 17.00 naar Winkelcentrum Oostermeent. Hij komt hier rond 15.00 uur aan en vooraf is het al heel gezellig met muziek op de kade. Er is een springkussen en kinderen kunnen op een pony rijden. Het winkelcentrum houdt ook nog een kleurwedstrijd.

Pepernoten bakken

Kinderen kunnen bij CornelisZ op woensdagmiddag 22 en 29 november vanaf 14.00 uur pepernoten bakken. Deze activiteit is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan via info@CornelisZ.nl. Pappa's en mamma's dienen wel aanwezig te blijven in verband met de veiligheid.

Meer over het bezoek van de sint aan Huizen is te vinden via sintinhuizen.nl.