Sisters! zijn de topact van het slotfeest.
Sisters! zijn de topact van het slotfeest.

Groot slotfeest 'Huizen voor Sint-Maarten'
op Plein 2000

Vanaf de start van de actie 'Huizen voor Sint-Maarten' op 11 oktober zijn nu al meer dan 60 Huizer personen en organisaties in actie gekomen. De tussenstand is nu meer dan 7.370 euro en het aantal acties groeit nog steeds. Op zaterdag 11 november kunnen alle organisaties die een actie op touw gezet hebben hun bijdrage - contant of per cheque - komen brengen bij het Sint-Maartenhuis op Plein 2000. Daar is vanaf 10.00 uur het slotfeest.

HUIZEN De acties en donaties voor de actie 'Huizen voor Sint-Maarten' komen nog steeds van alle kanten los. Dat varieerde in de afgelopen week bijvoorbeeld van deurcollectes bij de kerken tot de verkoop van brownies door een tiener. Het geld van de actie komt ten goede aan de opbouw van de Sister Marie-Laurence Primary School, die door de orkaan Irma is verwoest. De twee Rotaryclubs in Huizen organiseren de actie. Doel is om 11.011 euro op te halen en nu is al meer dan 7.370 euro opgehaald.

Andere acties zijn bijvoorbeeld van Het Kaaps Wijnhuis, dat 15% van de verkochte wijn afdraagt voor Sint-Maarten. Tennisvereniging de Kuil doneert de opbrengst van gebruikte tennisballen. Buurtsportcoaches organiseren een rollatorwandeling vanaf de Rustmaat en Atletiekvereniging Zuidwal loopt juist in een stevig tempo een mooi bedrag voor Sint-Maarten bij elkaar. Wethouder Verhage is aan het borduren geslagen en Popkoor N'Joy draagt ook financieel bij aan de actie.

Tikkies

Via de website www.huizenvoorsintmaarten.nl wordt ook flink gedoneerd, onder meer via de 'Tikkies', waarmee een bedrag van 2 euro kan worden overgemaakt. Ook de lotenverkoop via internet is al goed op gang. Hier doen het Nieuwsblad voor Huizen | HuizerNieuws ook aan mee door een redactiepagina beschikbaar te stellen.

Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden voor een wandeling langs de 6 bergen in Huizen of een fietstocht met wethouder Pas langs de beeldenroute in Huizen op 11 november om 10.00 uur, vanaf Plein 2000.

Filmavond

Vanavond, donderdag 9 november, wordt in theater De Boerderij een gratis filmavond georganiseerd, met twee indrukwekkende films die je lang bij zullen blijven. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor Sint-Maarten. De avond start om 20.00 uur. Aanmelden is wel gewenst. Dat geldt ook voor de whiskeyproeverij op vrijdag 10 november. Stuur een mail naar actie@rotaryhuizengooimeer.nl of reageer via Facebook: @HuizenvoorSintMaarten.

Slotfeest

De actie wordt zaterdag 11 november afgesloten met een slotfeest. Iedereen kan dan het opgehaalde bedrag komen brengen bij het Sint-Maartenhuis. Uiteraard wordt aan iedere actie dan ook gepast aandacht besteed door de presentatoren. Wethouder Verbeek opent om 10.00 uur het slotfeest. Daarna vertrekken ook de wandelaars en de fietsers. DJ Pantha is de hele dag door aanwezig met allroundmuziek. Er zijn optredens gepland van onder meer Sarita's Hartkoor en shantykoor De Zoute Zee. Om 14.00 uur heeft burgemeester Hertog een rechtstreeks telefoongesprek met mensen op Sint-Maarten. Als topact treedt om 16.30 uur Saskia Riemens op met Sisters! Om 17.00 uur wordt daarmee het slotfeest afgesloten.

Meer informatie op www.huizenvoorsintmaarten.nl en de Facebookpagina Huizen voor Sint-Maarten.

Nieuwe acties:

Loterij bottertocht - Stichting Huizer botters

Knipkunst borduurkaarten - Marianne Verhage

Benefietavond met films die je bijblijven - De Boerderij

Popkoor 'NJoy zoekt MANNEN donatie - Popkoor N'Joy

Zuid-Afrikaanse wijn nu voor Sint-Maarten - Kaaps Wijnhuis

Wandelen en fietsen - Tijd voor Meedoen

Rollatorwandeling vanuit de Rustmaat - Buurtsportcoaches

Nordic walken op 2 november - Atletiekvereniging Zuidwal

Verkoop boekjes '200 jaar Koninkrijk' - René Roodheuvel

Tennisballen voor Sint-Maarten - Tennisvereniging de Kuil

6-bergenloop op tempo - Atletiekvereniging Zuidwal groep 6

Opbrengst 1 week nennetjesproducten - Janny Joosse

Podium knippen op 11 november - Arti Hair Oostermeent

Verkoop brownies - Hugo Brügemann

De volgende mensen en organisaties bieden hulp in natura:

ONyVa - Ontwerp website / folders etc.

Eight Arms - Ontwikkelen website

Repro Huizen - Drukwerk

Grand Café 't Heertje - Openstelling op 11/11

Smit Soundservice - Podium met geluid op 11/11

Radio 6FM - Programmering 11/11

Robbert Kuypers - Muziek 11/11

Restaurant de Tafelberg - Koffie op 11/11 voor de wandelaars

Bibliotheek - Beschikbaarheid op 11/11

Fun2You/My beach - Springkussen en dubbeldekkersbus

Kuypers Events - Aggregaat, dj's, porto's etc.

Bus Kramen - Marktkramen

Gemeente Huizen - Facilitaire diensten

Theater De Boerderij - Theater beschikbaar voor culturele acties Sint-Maarten op 6, 7 en 9 november

Huizer Courant - Advertenties en redactionele pagina's

Nieuwsblad voor Huizen - Redactionele pagina's

Bakker Kruijmer - 50 krentenbollen voor lopers en fietsers op 11/11

TCCS Beheer BV - Drankjes bij aankomst en pauze filmavond

Shantykoor De Zoute Zee.
DJ Pantha zorgt de hele dag voor muziek.