Rivolino haalt finale niet

HUIZEN Rivolino Wijngaarde (32) deed vorige week mee aan het 3e World Song Festvial for the Blind in het Krakow, maar heeft de finale niet gehaald.

Rivolino is blind en heeft een verstandelijke beperking en was geselecteerd om deel te nemen. Hij deed mee in de eerste voorronde, maar haalde de finale op zaterdag niet. Hij treurde er niet om, want hij had het enorm naar zijn zin en vond het enorm leuk om mee te doen.


Zonnebloem krijgt auto om te verhuren

REGIO Zie daar: de eerste Gooise Zonnebloemauto. Jos van Delft uit Eemnes ontving symbolisch de sleutels van de rolstoelhuurauto voor mensen met een lichamelijke beperking.

Van Delft is gebonden aan een elektrische rolstoel. Hij kreeg de sleutels van burgemeester Van Benthem van Eemnes. Van der Valk Hotel De Witte Bergen is de verhuurlocatie van deze nieuwe, aangepaste personenauto.

Bewegingsvrijheid

De Zonnebloemauto is te huur voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel of een scootmobiel. Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar vervoer en aangepast vervoer hebben haken en ogen. De Zonnebloemauto geeft de huurder bewegingsvrijheid, is de gedachte. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat. Hij kan ook nog eens familieleden of vrienden meenemen. Achter in de auto is een rolstoelplaats.

Behoefte

Geeskelien Wolters, bestuurslid Activiteiten bij Zonnebloemregio Het Gooi, is blij met de eerste Zonnebloemauto in haar regio. "We voorzien met de Zonnebloemauto in een enorme behoefte. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen er weer op uit. Daarnaast is het voor de Zonnebloemafdelingen nu nog makkelijker om er met kleine groepjes op uit te gaan", lichtte ze toe.

Pas aanvragen

Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aangevraagd worden.