Dit kindje was een van de leukst verklede en won een prijs.
Dit kindje was een van de leukst verklede en won een prijs. Foto: Bob Awick

Sint Nicolaas Comité blij met droge intocht

HUIZEN Het Sint Nicolaas Comité in Huizen is blij met hoe de aankomst van Sinterklaas afgelopen zaterdag is verlopen.

"De hele dag regende het en net toen we begonnen met de activiteiten werd het droog. Om 14.30 uur zag je nog bijna niemand, maar om 15.00 uur stond het al drie rijen dik en dat werden er al snel vier", stelt Hans Borremans van het comité.

Na aankomst maakte Sinterklaas samen met zijn pieten een ronde langs de kinderen.
"In hun kielzog liep de jury mee om de best verklede kinderen uit te zoeken. Zij kregen een kaartje omgehangen en mochten na de intocht naar de botterwerf om daar een prijs uit te zoeken en bij Sinterklaas op schoot te zitten. Er waren weer veel mooie creaties en de kinderen waren blij met hun knuffel."

Wind

Sinterklaas voer met de boot naar de botterwerf en dat was nog best wel lastig. De boot werd door de wind tegen de kant geduwd en kwam moeilijk weg. "Gelukkig zagen de mensen van de KNRM dat en die hebben geholpen door de punt van de kant te trekken."

Feest

Het Sint Nicolaas Comité is blij dat elk jaar weer zo veel vrijwilligers zich inzetten om van de aantocht een geslaagd feest te maken. "Gelukkig bij ons geen demonstraties, maar gewoon een leuk feest met onze vertrouwde botterbruine pieten."

Dansen voordat Sinterklaas arriveert.
Rijen dik stonden kinderen en ouders te wachten.
Eindelijk stromen de pieten van boord.