Oefenen met de robot voor de wedstrijd.
Oefenen met de robot voor de wedstrijd. Foto: SG Huizermaat

Huizermaat met team naar Lego League in Naarden

HUIZEN Een team van tweedeklassers van Scholengemeenschap Huizermaat doet zaterdag 25 november mee aan een voorronde van de Lego League in Naarden.

Bij Lego League gaat het erom dat leerlingen leren dat vriendschappelijke competitie en onderlinge winst geen aparte doelen zijn. Het helpen van anderen binnen een team vormt de basis van teamwork. Zo kom je gezamenlijk tot een mooi eindproduct. Met deze doelen in het achterhoofd gaat een aantal tweedeklassers van Huizermaat zaterdag 25 november in Naarden de competitie aan met zeven teams van verschillende scholen uit het Gooi.

Dit jaar is het thema van Lego League 'Hydro Dynamics'. De projectopdracht binnen dit thema is om de manier waarop mensen water vinden, transporteren, gebruiken en afvoeren, te verbeteren. Om door te mogen naar de landelijke finale dienen de leerlingen punten binnen te halen. Deze punten kunnen ze op verschillende onderdelen verdienen. De leerlingen worden beoordeeld op teamspirit en hoe de robots zijn gebouwd.

Ten slotte is er onderzoek gedaan naar een passend onderwerp binnen het thema 'Plastic soep'. Esther vertelt: "We wilden sowieso aan een actueel onderwerp werken. Op school zijn we al langer bezig met afval, ook in relatie met water, daarom kozen we voor 'Plastic soep'. We hebben een aantal oplossingen bedacht en deze via een enquĂȘte voorgelegd aan een aantal klassen. Zo zijn we met elkaar tot de beste oplossing gekomen en die gaan we zaterdag presenteren."
Docent Mark lacht: "Ze hebben zo veel geleerd in de voorbereiding naar zaterdag. Plannen, samenwerken, onderzoeken en presenteren: alles komt samen. Als daar nog een volgende ronde uitkomt zou dat leuk zijn, maar we hopen vooral dat ze zaterdag een hele leuke dag zullen hebben."