José Hurkmans bezig met de kerstversiering.
José Hurkmans bezig met de kerstversiering. Foto: Bob Awick

Natuurlijke materialen en groen nieuwe trend voor kerst dit jaar

HUIZEN José Hurkmans is als hoofd Sfeer en Inkoop bij Tuincentrum Rebel aan de Dokter Lelylaan 2 verantwoordelijk voor de kerstafdeling. "Al in januari gaan we naar beurzen toe om inspiratie op te doen. Een nieuwe trend dit jaar is bijvoorbeeld kerstspullen van natuurlijke materialen en veel groen."

Beton, ijzer en roest komen ook veel voor. "Dat is industrieel en urban-achtig", aldus José. Klassieke kleuren als rood, zilver en goud blijven altijd in. "En roze en lichtgroen voor een romantische boom."
Na het bezoek aan de beurzen maakt ze 'moodbooks' waarin ze zet hoe ze het tuincentrum voor kerst wil inrichten en zorgt ze ervoor dat er voldoende wordt ingekocht. "Vanaf oktober gaan collega's er ook mee aan de slag. Die bouwen bijvoorbeeld speciale kasten die we gebruiken. We zijn wel vijf weken bezig met het ombouwen en inrichten." Dit jaar heeft ze ervoor gekozen om te beginnen met het creëren van een winterwonderland met Noordpoolsfeertje. "Dat is leuk voor de kinderen. Daarachter is de winkel van de kerstman, met veel roodaccenten."
Als vanouds zijn er ook veel bomen versierd volgens diverse trends. Daaronder liggen de ballen. "Klanten vragen weleens waarom de kerstballen hier best prijzig zijn, maar ze weten niet dat ze allemaal mondgeblazen, handgeschilderd en versierd zijn. Elke bal is dus uniek en een kunstwerkje op zich."
Naast de kerstboomversiering verkoopt het tuincentrum ook kunstbomen in diverse groottes en prijsklassen en ook echte kerstbomen. Die worden met behulp van een net vakkundig ingepakt, zodat ze makkelijker te vervoeren zijn. "Een Nordmann is de beste, die heeft zachte naalden en valt nauwelijks uit", zegt de expert van het tuincentrum.
Daarnaast heeft Tuincentrum Rebel ook een keur aan buiten- en binnenplanten, kerstverlichting en verlichting voor de tuin, een uitgebreide dierenhoek met dieren, tuinhaarden en barbecues, alles voor de tuin en verkoopt het interieurartikelen van Rivièra Maison, Riverdale en Casa Vivante. "Volgend jaar gaan we allemaal stijlhoeken inrichten, zodat onze klanten ook kunnen zien hoe ze hun huis kunnen inrichten, inclusief potten en planten natuurlijk", licht José alvast een tipje van de sluier op. "Meer vertel ik niet, dat is nog een verrassing voor onze klanten in het nieuwe jaar!"
Wie nu in de winkel komt, kan alvast genieten van alles rondom de kerst en wordt door de berenband ontvangen die bij de ingang staat. "Daarnaast hebben we van 4 tot en met 16 december van maandag tot en met zaterdag koopavond tot 21.00 uur. Op 5 december zijn we om 17.00 uur dicht in verband met Sinterklaas."

Zie ook tuincentrumrebel.nl.