Samen met mama naar de treintjes kijken.
Samen met mama naar de treintjes kijken. Foto's: Han Landman MSCH

Ruim 250 bezoekers modelspoorclub

HUIZEN ModelSpoorClubHuizen hield afgelopen weekeinde voor de derde keer in haar bestaan twee open dagen.

Nadat wethouder van Toerisme Marlous Verbeek samen met voorzitter Han Landman de wieken van de in schaal HO (1:87) nagebouwde Huizer Molen in werking zette, kwamen meer dan 250 bezoekers afgelopen vrijdag en zaterdag de resultaten bekijken van wat er de afgelopen jaren op de treinbaan is gebouwd.
Bezoekers genoten van de voorbijrijdende treinen in een herkenbaar landschap waar onder andere de Kalkovens, de botterwerf, Flevorama, station Baarn met de Generaal en station Soest de aandacht trokken. Tussendoor reed er een prachtige museumstoomlocomotief voorbij, waar stoom uit de pijp de lucht in werd gestoten. Ook de Blauwe Engel, een Sikje, de Kameel, een Hondenkop en de Rode Duivel reden over de Modulebaan.
Ook het in aanbouw zijnde station Utrecht CS, van voor Hoog Catharijne, oogstte veel lof. Sommige bezoekers doken onder de baan om te kijken hoe de treinbaan digitaal wordt aangestuurd en waren erg onder de indruk van wat er allemaal is gepresteerd door de leden van de treinenclub, zowel boven als onder de baan.
Bijzonder was ook wel dat de laatste directeur van Bensdorp Cacaofabriek, de heer Bensdorp uit Bussum, zelf kwam vertellen hoe prachtig hij het miniatuurbouwwerk vond van zijn onlangs afgebroken fabriek. Hij wilde eigenlijk nog een uitbreiding op schaal en vertelde dat hij ook wel bereid is dat financieel te ondersteunen.

Komt de trein er al aan?
Tot in de details nagebouwd.