Brandweerman Ben Derricks gaf vrijdag vuurwerkles op De Parel en de burgemeester en BOA's kwamen ook langs.
Brandweerman Ben Derricks gaf vrijdag vuurwerkles op De Parel en de burgemeester en BOA's kwamen ook langs. Foto: Bob Awick

Vuurwerklessen brandweer van start op De Parel

HUIZEN Brandweer Gooi en Vechtstreek geeft ook dit jaar weer vuurwerklessen op de basisscholen. Vrijdag gaf brandweerman Ben Derriks onder toeziend oog van burgemeester Fons Hertog les aan groep 8 van De Parel.

Met veel humor wist brandweerman Ben de leerlingen alles te vertellen over vuurwerk. Over hoe je het wel en hoe je het vooral niet moet aansteken. Daarbij liet hij ook zien wat er kan gebeuren als het mis gaat.
Veel kinderen uit de klas hadden ervaring met de onveiligheid van vuurwerk. Zo gaf een meisje aan dat haar moeder blind aan haar oog was geworden. Een andere leerling kreeg vuurwerk op zijn rug toen hij weg wilde lopen en bleef hangen aan een haakje van een auto. Weer een ander had vuurwerk op zijn hoofd gehad, omdat er vuurwerk omgevallen was. Ook vertelden leerlingen dat ze zelf ook weleens dingen deden die misschien niet zo slim waren. Zoals bijvoorbeeld toch een aansteker gebruiken in plaats van een lont.

Meer op 4vuurwerkveilig.nl.