Inloopavond Kustvisie

HUIZEN De gemeente houdt vanavond, 30 november, een inloopavond over de Kustvisie in het gemeentehuis van 19.30 tot 21.00 uur.

Al langere tijd wordt er gewerkt aan een visie voor de kust langs het Gooimeer. Inmiddels staat deze op papier en wil de gemeente delen. In deze bijeenkomst wordt het plan toegelicht.

Huizen onderscheidt zich van de andere steden en dorpen in het Gooi door haar positie direct aan het Gooimeer. In de structuurvisie 'Huizen Haven van 't Gooi' uit november 2011 wordt richting gegeven aan de toekomstige ontwikkeling van Huizen tot 2030. Hierin staat onder andere dat Huizen een levendig dorp aan het water wil zijn. Daarvoor is een goed functionerende kustzone van belang. Die moet een openbare plek zijn voor alle Huizers en bezoekers en voldoende recreatieve mogelijkheden bieden. Eind november 2016 heeft de gemeenteraad besloten om de focus voorlopig te leggen op het gebied tussen de landtong en de aanloophaven. Er is besloten dat er sowieso vier projecten uitgewerkt worden: een verdiepte zwem- en duikplek in het Gooimeer, een strandpaviljoen, een trekkerscamping en een fietsroute langs de Zomerkade en recreatiegebied Gooierhoofd.