Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Woningen ontruimd na gaslek Westkade

HUIZEN Een gaslek heeft er gisteren voor gezorgd dat brandweer en politie aan de Westkade zeker twintig woningen uit voorzorg hebben ontruimd.

Het gaslek ontstond rond één uur in de middag na graafwerkzaamheden. Al snel spoot het gas eruit. De brandweer werd meteen gebeld. Er werd met man en macht gewerkt om het gat te dichten. De brandweer vernevelde water boven het lek om te voorkomen dat het gas zich verder verspreidde.

De straat rond het gaslek werd afgezet. De bewoners van de ontruimde woningen zijn opgevangen in De Draaikom.


Oplichters 'goedkope rommel' actief

HUIZEN De politie in Huizen waarschuwt voor oplichters die 'goedkope rommel' verkopen, zogenaamd vlak voor vertrek naar hun thuisland. Vorige week zijn al twee mensen veel geld kwijtgeraakt aan deze oplichters.

De daders, die zich vooral zouden richten op ouderen, proberen mensen pannensets, messensets of bestekcassettes aan te smeren. "Het is een beproefde oplichterstruc die we al jaren kennen, maar men is weer eens actief in Huizen." Aan de verpakking te zien, zijn het A-merken die ze kwijt moeten omdat ze het niet mee kunnen nemen naar huis. Achteraf blijkt het goedkope rommel.