De politie uit Huizen was gewaarschuwd en kon de wagen met inbrekers opwachten.
De politie uit Huizen was gewaarschuwd en kon de wagen met inbrekers opwachten. Foto: Politie Huizen

Drie inbrekers klemgereden op afrit

HUIZEN De politie heeft vrijdagmorgen op de A27 door een goede en snelle melding van een getuige binnen twintig minuten drie inbrekers kunnen aanhouden op de afrit richting Huizen.

Rond 10.35 uur kreeg de politie een melding dat er drie mannen uit een woning aan de Klapmuts in Hoogland kwamen en in een auto wegreden. Agenten gingen direct op zoek en zagen de vluchtauto rijden op de A27 richting Huizen. De politie in Huizen werd gewaarschuwd en stond klaar om de auto op te vangen.

Klemgereden

De bestuurder reageerde niet op het stopteken, maar de auto kon zonder schade worden klemgereden. Twee inzittenden werden direct aangehouden. De derde man rende weg, maar kon alsnog aangehouden worden. De politie Huizen meldt op Facebook dat tegen een van de verdachten, die het agenten lastig maakte, pepperspray is gebruikt.
De drie, 20, 23 en 38 jaar oud en allen uit Huizen, zijn overgebracht naar het cellencomplex in Houten. Nagegaan wordt of zij ook voor andere inbraken verantwoordelijk zijn.

Bekijks

De actie trok nogal wat bekijks en meerdere mensen hebben de politie geholpen. "In de hectiek van het moment hebben we deze niet kunnen bedanken, maar weet dat onze dank heel groot is", laat de politie op Facebook nog weten.