Met de juiste kleding ook in de winter op de fiets.
Met de juiste kleding ook in de winter op de fiets. Foto: WTC Huizen

Met Wielertoerclub Huizen op de mountainbike

HUIZEN Wielertoerclub Huizen is ook in de winter actief.

Deze periode levert vaak nog mooie, lekker frisse en strakblauwe dagen op en als dan de bladeren weg zijn en je goed bent aangekleed, valt er ook in de winter met de racefiets nog veel plezier te beleven. Maar vele toerfietsers zetten in de periode half oktober tot en met half maart de racefiets in het vet en halen de MTB, mountainbike, ofwel ATB, allterrainbike, voor de dag.

Veel leden van de WTC Huizen doen dat ook. Op dinsdagmorgen vertrekt om 10.00 uur een groepje op de ATB/MTB vanaf het parkeerterrein bij het St. Janskerkhof tussen Laren en Hilversum. Elke zaterdagmorgen om 09.30 uur starten de groepen die op de ATB/MTB rijden voor een tochtje vanaf het clubhuis aan de Crailoseweg 80.

"Deze fietsers nodigen andere enthousiastelingen graag uit om mee te rijden. Daarvoor hoef je beslist geen lid te zijn. Er wordt gereden in kleine groepen en de fietsers worden zo goed mogelijk op niveau ingedeeld, zodat iedereen plezier aan de tocht kan beleven. Overigens wordt er alleen gereden op terreinen en in natuurgebieden waar een en ander is toegestaan."

De club bestaat ruim 35 jaar en faciliteert voor haar ruim honderd leden tal van toerfietsactiviteiten. Denk daarbij aan bijzondere toertochten, trainingen en clinics.

Naast het fietsen organiseert de club ook leuke en sociale activiteiten. De WTC Huizen valt onder de wielersportbond NTFU die de belangen van de sportieve fietser behartigt. De NTFU zet zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport.

In totaal zijn er 65.000 sportieve fietsers via verenigingen als de WTC Huizen bij aangesloten.