Minderjarigen opgepakt voor vuurwerkbezit

HUIZEN De politie heeft vrijdagavond in Huizen meerdere minderjarigen opgepakt voor opruiing en bezit van vuurwerk. Een aantal van hen kreeg ook nog een proces-verbaal omdat zij zich niet konden identificeren.

Dat schrijft de politie Huizen op Facebook. Na meerdere meldingen van vuurwerkoverlast op en rondom Plein 2000, was er een actie opgezet. Agenten waren zowel opvallend als onopvallend aanwezig en konden zo de minderjarigen aanhouden. De burgemeester is in kennis gesteld.


Suzuki ramt politiewagen

HUIZEN Een stilstaande politiewagen is in de nacht van maandag op dinsdag op 't Merk in Huizen aangereden door een bestuurder van een witte Suzuki. Niemand raakte gewond.

Agenten waren daar ter plaatse omdat er vlak daarvoor een andere aanrijding was. Zij hadden hun dienstvoertuig zo neergezet dat de rijstrook waar de aanrijding was, dicht was voor autoverkeer. De gele zwaailampen stonden aan en zo konden de hulpverleners veilig werken. De bestuurder van een witte Suzuki zag echter te laat dat er een aanrijding was en botste tegen de politieauto aan. "Gelukkig deed de politieauto zijn werk als 'buffervoertuig' goed: achter de politieauto stond iedereen veilig", aldus de politie Huizen op Facebook.