Vernieler sloten twee moskeeën voor de rechter

Huizen De deze week opgepakte Hilversummer die eind november de elektronische sloten van een moskee in Hilversum en Huizen vernielde, verschijnt binnenkort voor de rechter. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Wanneer precies is onduidelijk.

In de nacht van vrijdag 24 november op zaterdag 25 werd het toegangssysteem van zowel de moskee Al-Amal aan de Minckelersstraat in Hilversum als de moskee An-Nasr aan de Gooierserf in Huizen vernield. De sloten golden als maatregel op advies van gemeente en politie om - makkelijk gezegd - te voorkomen dat onbekenden zomaar naar binnen konden.

De politie pakte vorige week donderdag een 32-jarige Hilversummer in Laren op. Op Facebook schrijft een opiniemaker, ook bekend als 'De Marokkaan', dat hij het aivd-slotsysteem heeft vernield uit protest. Hij is het namelijk niet eens met het slotenbeleid van beide moskeeën die hij daarom beschrijft als 'half gesloten clubhuizen'.


Drukke dagen voor brandweer door sneeuwval

huizen De brandweer Gooi en Vechtstreek kreeg zondag en maandag maar liefst 170 meldingen naar aanleiding van de hevige sneeuwval. Vooral zondag was een drukke middag en avond.

Die dag moest het korps, verspreid over de gehele regio, maar liefst 150 keer in actie komen. Maandag kwamen daar 'slechts' 20 meldingen bij. Dat kwam vooral doordat de groenafdelingen van de verschillende gemeenten ook veel puin ruimden. Het ging vooral om omgewaaide bomen of afgevallen takken. Er vielen geen gewonden.

25