De winnaars van de gedichtenwedstrijd in de raadszaal van de gemeente.
De winnaars van de gedichtenwedstrijd in de raadszaal van de gemeente. Foto's: Amnesty Huizen

Gedichtenwedstrijd 'Dichter bij Vrijheid'

De feestelijke prijsuitreiking van de gedichtenwedstrijd van Amnesty International voor de basisscholen vond vorige week woensdag plaats.

HUIZEN Amnesty International Huizen heeft ook dit jaar weer een gedichtenwedstrijd gehouden voor groep 7 en 8 van de basisscholen. De prijsuitreiking vond vorige week woensdag plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. De avond werd muzikaal ondersteund door een zanggroep van Tijd voor meedoen.

De raadszaal van het gemeentehuis zal helemaal vol met de prijswinnaars, hun ouders, opa's en oma's, meegekomen kinderen en leerkrachten.

Het was de 17e keer dat deze gedichtenwedstrijd 'Dichter bij Vrijheid' rond het thema 'Kinderrechten' werd georganiseerd. Elke keer weer levert het prachtige, ontroerende en originele gedichten op.

Burgemeester

Burgemeester Hertog was bereid gevonden om de prijzen uit te reiken aan de 51 kinderen die hadden gewonnen. Deze zijn gekozen uit de paar honderd gedichten van 8 deelnemende scholen met wel 15 groepen.
De prijswinnende gedichten kunnen tot begin januari in het gemeentehuis bekeken worden. Hieruit zullen er ook twee gekozen worden die tijdens de 4 meiherdenking in 2018 worden voorgelezen.
Amnesty International Huizen is blij met de medewerking van de leerkrachten en alle kinderen. Daardoor is de actie ook dit jaar weer een succes.
Ook wordt het weer gewaardeerd dat de gemeente de raadszaal voor de bijeenkomst beschikbaar heeft gesteld en dat de werken er tentoongesteld kunnen worden.

Groetenactie

Het is niet de enige actie van Amnesty International. Deze week doen leerlingen van de Huizermaat en het Erfgooierscollege mee aan de jaarlijkse groetenactie aan onschuldige gevangenen overal in de wereld.

Twee gedichten worden gekozen en voorgelezen op de 4 meiherdenking
Een van de leerlingen toont zijn gedicht.
De burgemeester met twee prijswinnaars.