Raad stelt meer geld beschikbaar voor Maria Montessorischool

HUIZEN De gemeenteraad heeft vorige week donderdag een voorstel aangenomen om € 946.643 extra beschikbaar te stellen voor de verduurzaming van de school.

Uit onderzoek bleek namelijk dat de ambities van de school niet haalbaar waren binnen het beschikbare bedrag. Er moet een groot deel van de school opnieuw worden gebouwd. De raad stelt nu een extra bedrag ter beschikking, zodat de school kan kijken hoe het de ambities wel kan halen.

De raad stelde ook nog eens € 100.000 ter beschikking om ervoor te zorgen dat wethouder Marianne Verhage verder kan met de plannen om de Springplank te huisvesten bij De Wijngaard aan het Ellerstveld en met de nieuwbouw van de Rehobothschool en dit te combineren met een eventuele renovatie van de Zenderkerk. Het is de vraag of hier voldoende ambtelijke capaciteit voor is en door het krediet ter beschikking te stellen lopen de plannen geen vertraging op.

Rehoboth

Uit onderzoek naar nieuwbouw van de Rehobothschool is naar voren gekomen dat dit goed te doen is. Op het leeggekomen terrein zouden 31 zorgeenheden kunnen komen. Dat plan wordt nu verder uitgewerkt.

De eventuele verhuizing van De Springplank naar het Ellerstveld zou financieel mogelijk kunnen zijn en werd positief ontvangen door de raad. Ook hier kan nu verder onderzoek naar worden gedaan.

Ook extra geld om vaart te houden in andere plannen scholen