De kerstmannen staan klaar voor de Santa Run.
De kerstmannen staan klaar voor de Santa Run.

Santa Run en kerstmarkt

HUIZEN Dat kerst eraan komt is wel te merken in Huizen. Zaterdag stonden er twee kerstevenementen op de agenda: de Santa Run en de kerstmarkt in de Oostermeent.

De Santa Run startte om 14.00 uur bij Café Het Wapen van Huizen, waarna het Oude Dorp door zo'n 160 rennende en soms rollende kerstmannen werd overspoeld. De run is georganiseerd door Rotary Huizen en de opbrengst gaat naar Kledingbank Kids en De Zonnebloem. Het geld dat de kerstmannen al rennend hebben opgebracht is netto € 1.500,-. Dit bedrag kan helemaal aan deze doelen worden besteed.

Een van de organisatoren was Sharon Manasssen: "Het was weer ongelooflijk gezellig en de sfeer zat er prima in. Ook het weer werkte mee: het was fris, maar gelukkig wel droog."
Belangrijkste sponsor van het evenement is de Ondernemersvereniging 't Hart van Huizen en ook het Wapen van Huizen droeg uiteraard weer zijn steentje bij. Huizer winkeliers hadden voor sommige deelnemers ook nog een aantal leuke prijzen ter beschikking gesteld.

Kerstmarkt
De winkeliers in Winkelcentrum Oostermeent hielden hun traditionele kerstmarkt met levende kerststal en een bezoek van de Kerstman. In een tent op het plein stonden kramen met kerstaanbiedingen, er liep een Dickens zangkoor rond en er waren diverse soorten oude ambachten in tentjes te zien.

Sommige mensen rolden met hulp de route over.
Anderen renden fanatiek hun rondjes voor het goede doel.
In Winkelcentrum Oostermeent was een kerstmarkt.
En in tenten waren oude ambachten te zien.
Dit jaar was er weer een levende kerststal bij.