Het team waar de PvdA de verkiezingen mee in gaat.
Het team waar de PvdA de verkiezingen mee in gaat. Foto: PvdA

Maarten Hoelscher lijsttrekker
PvdA Huizen

HUIZEN PvdA-fractievoorzitter Maarten Hoelscher is vorige week door de leden van de Partij van de Arbeid Huizen gekozen als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 22 maart 2018.

Ook op nummer twee is een vertrouwd gezicht terug te vinden, Margot Leeuwin. De eerste nieuwkomer staat op nummer drie, oud-politieman Stef van der Pas. Op nummer vier is raadslid Kerem Gencer te vinden en de eerste zes op de lijst worden gecompleteerd door Niek Honing en Marcel Vredeveld.

Busbaan
Op de lagere plaatsen staan bekende en minder bekende partijgenoten, waarvan er één naam opvalt: die van Dian Vrijmens, drijvende kracht achter de actie tegen de vrijliggende HOV-busbaan.

Alvorens de lijst werd vastgesteld, hebben de leden van de afdeling het verkiezingsprogramma 'Huizen voor iedereen, gelijke kansen voor allemaal' vastgesteld. Wat de PvdA betreft wordt de komende raadsperiode de tijd van échte keuzes maken. Deze moeten een sociaal, bruisend en aantrekkelijk Huizen op de kaart zetten.

De PvdA wil de komende jaren onder andere fors inzetten op horeca met terrassen op het Oude Raadhuisplein en de herontwikkeling van de Havenstraat (rond de Krachtcentrale) met kunst, cultuur en horeca. Voorts moeten winkeliers de ruimte krijgen te ondernemen door de winkelopening op zondag mogelijk te maken en dient de inspraak van burgers verbeterd te worden. Ook wil de PvdA de armoede in Huizen te lijf gaan, die helaas steeds tastbaarder wordt. "Vooral kinderen moeten hier niet de dupe van worden en dezelfde kansen krijgen als hun leeftijdgenoten om iets van hun toekomst te maken", aldus lijsttrekker Hoelscher.