Nieuwjaars-concert Prinses Irene

HUIZEN Traditiegetrouw geeft Prinses Irene op 1 januari een nieuwjaarsconcert. Deze keer vindt dat plaats in het Erfgooiers College aan de Graaf Wichman 175. De zaal is open om 15.30 uur en het gratis concert begint om 16.00 uur.

Dit jaar blijft Prinses Irene dicht bij huis met het thema 'Ik hou van Holland'. Een uur lang veel plezier, ook - en vooral - voor de jeugd. Met Nederlandse steden, cultuur, geschiedenis, kinderliedjes en attractieparken. Dit alles onder de bezielende leiding van oud-dirigent Jean Gruter.
De zaal en muzikanten zijn ook volgens het thema aangekleed en Prinses Irene hoopt dat bezoekers zich ook gebaseerd op het thema (ver)kleden. Na afloop is er nog een leuke traktatie voor iedereen.


Inmiddels 187 klachten over vuurwerk

HUIZEN Vuurwerkmeldpunt Huizen heeft tot tweede kerstdag 187 klachten ontvangen. Het aantal meldingen is met de start van de kerstvakantie toegenomen. In vergelijking met de meldingen uit 2016 is er wel een daling waargenomen.

De meldingen van vuurwerkoverlast komen uit diverse woonwijken in heel Huizen. De wijken Bovenmaat, Huizermaat en Oostermeent springen er bovenuit. Opvallend is de toename van het aantal klachten uit de omgeving van het Oude Dorp.
Bij het vuurwerkmeldpunt blijven de melders onverminderd voorstander van vuurwerkvrije zones in Huizen. Momenteel is 76% voorstander van vuurwerkvrije zones.

Tot vrijdag 5 januari 2018 blijft het Vuurwerkmeldpunt Huizen via rubenwoudsma.nl/vuurwerkmeldpunt-huizen open. Na afloop worden de meldingen verwerkt in een rapport dat aan de burgemeester wordt overhandigd.