Vooral het plezier met elkaar staat voorop tijdens de Nieuwjaarsduik Huizen.
Vooral het plezier met elkaar staat voorop tijdens de Nieuwjaarsduik Huizen. Foto's: Bob Awick

Honderden duiken weer Gooimeer in bij Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik Huizen aan het strand bij de Zomerkade werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. Organisator Arnoud Wildschut keek gespannen uit naar 1 januari. De weersvoorspellingen waren namelijk niet zo goed vorige week en de inschrijvingen bleven achter. De weergoden waren het evenement echter goedgezind en uiteindelijk doken er ongeveer net zoveel mensen als vorig jaar het water van het Gooimeer in.

HUIZEN - De tweede Nieuwjaarsduik Huizen vond maandagmiddag op nieuwjaarsdag plaats. Net als vorig jaar gingen ongeveer vierhonderd mensen het water van het Gooimeer in.

Een aantal waar organisator Arnoud Wildschut tevreden over is. Zeker gezien de weersvoorspelling eerder die week. Die was niet zo goed, maar op het moment van het evenement was het droog en niet al te koud. Ruim voor het startschot om 15.00 uur voor de duik klonk, was het al druk op het strand en op de kade waar de toeschouwers zich ook in rijen dik hadden verzameld. Voor de duikers was een speciale strook zand afgezet om zonder belemmeringen vanaf het plateau bij de Wedekuil naar het water van het Gooimeer te rennen.
Vooraf werden de dappere duikers opgewarmd met een gezamenlijke warming-up en van het toegestroomde publiek op de kade kregen zij een warm applaus ter aanmoediging. Vervolgens kreeg burgemeester Fons Hertog het woord. Hij wenste het publiek een gelukkig nieuwjaar en liet weten dat de jaarwisseling in Huizen rustig was verlopen. Te lang wilde hij het niet maken voor de duikers, dus hij hield het kort en gaf kort voor 15.00 uur het startschot.
Daarna renden de duikers richting het water, waar de KNRM Huizen-Blaricum aanwezig was ter bewaking van het evenement. Na een korte duik renden de deelnemers snel weer terug om zich in een van de verwarmde tenten aan te kleden. Na de duik konden zij zich met een hapje of drankje weer opwarmen.
Het was de bedoeling dat er vanaf 15.30 uur in de verwarmde tent nog een gezellige Après Nieuwjaarsduik borrel plaats zou vinden, maar slechts een enkeling kwam een dansje wagen. "Een leerpunt voor volgend jaar", aldus Wildschut, die hoopt dat deze afterparty het nieuwjaarsfeest van Huizen zal worden in de toekomst, waar iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar wenst en er een leuk feestje van maakt.

Burgemeester Fons Hertog wenste iedereen een gelukkig nieuwjaar en loste het startschot.
Enthousiast rennen de eerste mensen het water in.
Vooraf was er een gezamenlijke warming-up.
Nog even lekker droog en warm op de kant.