Brand in een woning aan de Koningin Julianastraat tijdens de jaarwisseling.
Brand in een woning aan de Koningin Julianastraat tijdens de jaarwisseling. Foto: Foto Miché / Peter Mol

Rustige jaarwisseling in Huizen

HUIZEN Burgemeester Fons Hertog spreekt over een rustige jaarwisseling in Huizen. Dat deed hij tijdens de Nieuwjaarsduik in Huizen.

"Er zijn wel wat vernielingen geweest, maar we kunnen spreken van een rustige jaarwisseling." Voor het eerst was ook het gebied rond winkelcentrum Holleblok en de scholen daar ook een vuurwerkvrije zone ingesteld, net als bij winkelcentrum Oostermeent.
Ook de brandweer spreekt van een rustige jaarwisseling. Regionaal kwamen er 67 meldingen binnen, waarvan de helft uit Hilversum. Het ging voornamelijk om buitenbrandjes, brandende containers en afvalverbranding.

Huizen
In Huizen was er sprake van een kleine woningbrand aan de Koningin Julianastraat en later op de avond van een schoorsteenbrand aan de Naarderstraat. In beide gevallen had de brandweer de situatie snel onder controle. In Hilversum, Naarden en twee maal in Weesp was er sprake van een voertuigbrand.

Ziekenhuis
Ziekenhuis Tergooi meldt dat er op de spoedeisende hulp in Hilversum 18 patiënten hebben gemeld tijdens de jaarwisseling en 20 in Blaricum. Hiervan waren er in totaal zeven met licht vuurwerkletsel. Vier mensen hadden lichte brandwonden en drie licht oogletsel. Zij konden direct na behandeling weer naar huis.