Popkoor 'NJoy zingt op de achtergrond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Links de burgemeester en zijn vrouw.
Popkoor 'NJoy zingt op de achtergrond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Links de burgemeester en zijn vrouw. Foto: Bob Awick

Veel minder vuurwerkschade

HUIZEN Burgemeester Fons Hertog kijkt met een positief gevoel terug op de jaarwisseling. Dat meldde hij in zijn nieuwjaarstoespraak.

"Want ook dit jaar is de jaarwisseling weer rustig verlopen. De intensieve voorbereiding en samenwerking met politie, gemeentelijke boa's en ingehuurde toezichthouders, jongerenwerk en buurtcoaches van Versa Welzijn, winkeliers en bewoners heeft wederom weer geholpen. In Huizen waren dit jaar twee vuurwerkvrije zones: bij winkelcentrum Oostermeent en bij winkelcentrum en scholencomplex Holleblok. Bewoners en winkeliers meldden dat het rustig is geweest. Er waren geen noemenswaardige incidenten. Het exacte bedrag aan schade weten we nog niet. Wel weten we dat het bedrag ruim onder de 10.000 euro ligt. Ik hoop dat deze daling zich voortzet."
Daarbij deed hij een oproep aan de landelijke politiek om toch eens goed na te denken over wat voor maatregelen er mogelijk zijn om overal een rustige jaarwisseling te bewerkstelligen. "Dat laat ik verder wel aan Den Haag over, want dat is niet aan mij", ging hij verder.

De nieuwjaarsreceptie in nieuwe stijl leek deze tweede keer goed aan te slaan. Ruim 140 genodigden bezochten als 'special guests' de rondleidingen vooraf. Daarnaast waren de '17 van 2017' ook uitgenodigd: jongeren die in 2017 een bijzondere prestatie hebben geleverd.

3