De gemeente had de '17 van 2017' ook uitgenodigd, een groep jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd vorig jaar.
De gemeente had de '17 van 2017' ook uitgenodigd, een groep jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd vorig jaar. Foto: Bob Awick

2018 wordt het jaar van verkiezingen en herindeling

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente werd vorige week donderdag gehouden. Traditioneel blikte de burgemeester vooruit, maar ook terug.

HUIZEN De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Huizen van vorige week is drukbezocht. Al voordat de receptie om 20.00 uur begon, was het een drukte van belang met rondleidingen in het gemeentehuis. Ruim 140 'special guests' maakten hier gebruik van.

Het was de tweede keer dat de nieuwjaarsreceptie in nieuwe stijl werd gehouden. Vorig jaar waren 200 inwoners willekeurig uitgenodigd om vooraf een rondleiding te krijgen. Hier kwamen enkelen tientallen mensen op af. Dit jaar waren naast 100 willekeurige inwoners ook nog eens alle nieuwe inwoners uitgenodigd, met als gevolg 140 'special guests'. Daarnaast waren de '17 van 2017' uitgenodigd. Zij hadden plaatsgenomen in de raadsbanken. Deze jongeren zijn door de gemeente in het zonnetje gezet, omdat zij allemaal vorig jaar een bijzondere sportprestatie geleverd hebben, vrijwilligerswerk gedaan hebben of zich actief hebben ingezet voor de maatschappij. Met een duidelijk verlicht bord waren ze voor iedereen goed herkenbaar en de burgemeester zette ze nogmaals in het zonnetje.
Omdat in dit jaar de gemeenteraadsverkiezingen zijn, blikte de burgemeester eerst terug op wat er in de afgelopen vier jaar is bereikt. Het is echter ook het jaar waarin de provincie komt met een voorstel voor de gemeentelijke herindeling. "Pas in september dit jaar komt de provincie met een zogenaamd ontwerpvoorstel. Dat is het moment dat de gemeenteraad en u als inwoner kunnen laten weten wat u vindt en wilt. Dat is ook het moment dat wij met u daarover in gesprek zullen gaan. Hoe dit proces verder verloopt, hoort u nog", zei hij daarover.
Ook de veiligheid en saamhorigheid in Huizen kwamen aan bod. Hertog prees het Strategisch Netwerk Huizen dat diverse groepen in de gemeente verbindt en de Rotaryclubs met hun geslaagde actie 'Huizen voor Sint-Maarten'. Daarbij kondigde hij meteen een nieuw initiatief aan: 'SamenLoop voor Hoop'. Meer daarover op pagina 9. Na de toespraak was er nog een optreden van Popkoor 'NJoy en was er gelegenheid elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen onder het genot van een hapje en een drankje.