De bewerkte auto.
De bewerkte auto. Foto: Politie BEL

Huizers opgepakt voor bizarre vechtpartij Eemnes

HUIZEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 4.30 uur na een vechtpartij op de Zegge in Eemnes twee 27-jarige Huizers opgepakt voor een bizarre vechtpartij in Eemnes. Ook een 27-jarige Eemnesser en een 48-jarige Baarnaar zijn aangehouden. De daders sloegen na de vechtpartij op de vlucht, maar konden kort daarna worden aangehouden.

Wijkagent Wesley Roubos had die bewuste nacht dienst. Hij meldt dat er meerder slachtoffers waren, waaronder een 48-jarige Laarder die voor controle mee is genomen naar het ziekenhuis. Een 33-jarige vrouw, die was geschopt en geslagen, kwam met de schrik vrij.

Een aantal van de betrokkenen zou eerder op de avond Café Staal aan de Wakkerendijk hebben bezocht. Binnen zou een conflict zijn ontstaan tussen twee mannen. "Dat werd op de hoek van de de Raadhuislaan, bij 't Oude Raadhuys, uitgevochten", aldus Roubos. Een 31-jarige Eemnesser werd daarbij mishandeld en liep onder meer verwondingen op in zijn gezicht. Hij belde met zijn zus - woonachtig in Eemnes - met het verzoek hem op te halen. Samen met haar vriend, de 48-jarige Laarder, sprong zij in de auto om haar twee jaar jongere broertje op te pikken. Nadat hij door hen thuis was afgezet, werden de vrouw en haar vriend bij de koeienrotonde klemgereden door vier mannen in een Audi. Toen de Laarder uitstapte, werd hij met een honkbalknuppel in het gezicht geslagen. Een ander bewerkte de auto van de Eemnesserse. Het viertal dwong de vrouw in hun auto te stappen en het adres van haar broer te geven. Onder druk heeft ze dat gedaan. Eenmaal daar aangekomen, werden deur en ramen van de woning aan de Zegge vernield.

Naast de aanhoudingen is er ook drie keer aangifte gedaan.