Mede-organisator Gerben de Jong kijkt toe hoe er gespeeld wordt tijdens de trainingen.
Mede-organisator Gerben de Jong kijkt toe hoe er gespeeld wordt tijdens de trainingen. Foto: Bob Awick

65ste Oliebollentoernooi TV Huizen

HUIZEN Tafeltennisvereniging Huizen organiseerde eind vorig jaar voor de 65ste keer haar Oliebollentoernooi. "We organiseren het al vanaf het begin van ons bestaan. Door omstandigheden is het twee keer niet doorgegaan", vertelt Gerben de Jong van het organiserende comité binnen de club.

Hij legt uit dat het toernooi uit drie toernooien bestaat. "We beginnen de eerste avond met een toernooi voor niet-leden senioren. De volgende dag speelt de jeugd, zowel leden als niet-leden. 's Avonds is er dan het toernooi voor seniorenleden."

Bijzonder aan dit toernooi is dat iedereen kans maakt om te winnen. "Doordat er met een handicap wordt gespeeld, maakt iedereen evenveel kans om te winnen. Dat is bij clubkampioenschappen anders. Dan wint vaak gewoon de beste speler van de hoogste categorie."
Omdat het dit jaar om een jubileumeditie ging, had de club zo veel mogelijk oud-leden uitgenodigd om deel te nemen aan het Oliebollentoernooi. "Dat bleek heel succesvol te zijn. In totaal hebben 125 mensen meegedaan, terwijl we als club zelf iets meer dan 100 leden hebben. Veel van deze leden doen ook altijd mee. Ook hadden we flyers in de buurt verspreid. Aan dit toernooi doen namelijk ook altijd veel niet-leden mee: familie, vrienden of buren."
De niet-ledenavond senioren was dit jaar dan ook het drukstbezocht. "Daar deden zo'n 70 mensen aan mee. Daar komen ook altijd veel toeschouwers op af, dus het was druk in onze zaal in 't Holleblok. Veel mensen komen daar om elkaar weer eens te zien. Het lijkt dan ook op een grote reünie en de sfeer is altijd heel gezellig."
De seniorenavond voor leden werd voor deze gelegenheid geopend door sportwethouder Marianne Verhage. "We zijn in oktober begonnen met de organisatie, maar het was zeker de moeite waard", besluit Gerben.