Zonder angst het internet op met Klik & Tik

huizen Word computervaardig in een handomdraai. Zeker nu ook de telefoonboeken uitsluitend digitaal beschikbaar zijn is het echt de hoogste tijd om computervaardiger te worden. Dat is de boodschap van De Bibliotheek HLB.

Die start in Huizen binnenkort haar cursus Klik & Tik. In vier lessen leren belangstellenden internetten en zonder angst of beven het internet op te gaan. Tijdens de cursus leren mensen in een kleine groep en onder begeleiding van een docent stap voor stap hoe de computer werkt.

Iedereen kan op zijn eigen tempo de computercursus doorlopen. Ook is het mogelijk om thuis of in de bibliotheek zelfstandig verder te oefenen met Klik & Tik.

De bijeenkomsten zijn op 1, 8, 15 en 22 februari van 13.00 tot 14.30 uur. Deelname kost 15 euro voor vier lessen. Er zijn vijf plekken beschikbaar.


Waterpolostrijd voor Huizer basisscholieren

huizen Om kinderen kennis te laten maken met waterpolo houdt de Huizer zwem- en waterpolovereniging IJsselmeer jaarlijks een waterpolotoernooi voor basisscholieren. De zesde editie is zaterdag 3 februari in zwembad de Meent aan de Graaf Wichman 177.

Het toernooi is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste schoolwaterpolotoernooien van Nederland. Aan het vorige toernooi in 2017 deed een recordaantal van bijna 200 kinderen mee, verdeeld over 23 teams van 7 scholen uit Huizen. De kampioenenbekers gingen naar de Van der Brugghenschool en de 2e Montessorischool.

Een wedstrijd tijdens het toernooi duurt vijf minuten. Dat lijkt kort, maar eenmaal in het water blijkt wel dat waterpolo een intensieve sport is. Organisator Sabrina Sala: "Dit toernooi is voor veel kinderen de eerste keer dat ze de sport zien en doen. Het is best zwaar, maar vooral snel, leuk en spannend."

Voor de komende editie is nog plaats voor teams van kinderen uit groep 3/4 en groep 5/6. Inschrijven kan via het e-mailadres schoolwaterpolo@gmail.com.