Afbeelding
Foto: Mieke Bos

Mieke Bos

Voorzitter Tennisvereniging Huizen, 56 jaar, in Huizen sinds 1991

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk voor de gemeente Gooise Meren als webmanager. Daarbij ben ik verantwoordelijk voor alle onlinecommunicatie van de gemeente."

Wat heb je zelf met tennis?
"Tennis is echt de leukste sport die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Ik speel zelf graag competitie."

Wat is er bijzonder aan dit jaar voor jullie club?
"TV Huizen is een echte gezelligheidsvereniging waar veel wordt georganiseerd door de leden zelf. Hele generaties - opa's, oma's, ouders, kinderen en kleinkinderen - vinden bij onze vereniging een tweede thuis. Samen maken we er al heel wat jaartjes een leuke vereniging van."

Waar maak je je zorgen om?
"Ik maak me niet zo heel veel zorgen. Iedereen kent natuurlijk zijn ups en downs. Soms vraag ik me weleens af waarom mensen het elkaar zo moeilijk maken. Ik ben ervan overtuigd dat als mensen zich echt in en voor elkaar interesseren er veel minder ellende zou zijn."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"Een heerlijk plekje is de lange loopsteiger die bij de Sfinxen het Gooimeer in loopt. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de kust van het Gooimeer en dat geeft een heerlijk rustgevend gevoel. Als je er langskomt, moet je zeker even de steiger op lopen en het zelf ervaren."

Huizen mist nog ...?
"Een (light)railverbinding tussen Almere en Utrecht langs de A27 met Huizen als tussenstop. Hoe kan het toch dat wij nog steeds geen railverbinding hebben als tweede stad van het Gooi."

Als je een dagje de burgemeester van Huizen was, wat zou je doen?
"Er meteen voor bedanken. Nee, dat is echt niets voor mij."