Vier het Leven maakt kans op vrijwilligersprijs

huizen Het in Huizen gevestigde Vier het Leven is in de categorie 'Landelijk' een van de genomineerden voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2018. De winnaars ontvangen op vrijdag 2 februari hun prijs uit handen van staatssecretaris Blokhuis van VWS.

Ook het publiek kan een winnaar kiezen. Zij kunnen nog tot en met 30 januari stemmen op hun favoriete project en vrijwilliger via www.vrijwilligersprijzen.nl. Vier het Leven heeft concurrentie van ANWB Automaatje, Humanitas Tandem, Prokkelweek, Resto vanHarte en Stichting Stop Pesten Nu. Voor de winnaar ligt 5000 euro klaar.
De in totaal achttien genomineerden (over drie categorieën) zijn gekozen uit liefst 230 inzendingen. Fondsenwerver Heide Wennekes van Vier het Leven, die haar club aanmeldde, is aangenaam verrast met de nominatie. Nu is het zaak om de achterban zover te krijgen om te stemmen en begin februari de jury te laten zien wat Vier het Leven doet. "Natuurlijk is die geldprijs leuk, maar we willen vooral laten zien hoe belangrijk die vrijwilligers voor ons zijn. Want zonder die vrijwilligers hebben wij echt geen bestaansrecht."

Vier het Leven telt 1700 vrijwilligers. De stichting wil op een positieve manier een bijdrage leveren aan het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en sociale uitsluiting onder ouderen. Hiervoor biedt de organisatie culturele activiteiten aan ouderen die niet graag alleen op pad gaan. De deelnemers en vrijwilligers genieten van elkaars gezelschap.