Politie Huizen controleert, maar waar?

huizen De politie in Huizen zet komende week in de donkere uren extra personeel in om fietsers te controleren op hun verlichting. De plekken worden bepaald door de inwoners.

Op Facebook doet de politie een oproep om aan te geven op welke plekken men zich stoort aan fietsers zonder licht. Grote vraag daarbij is welke locaties in het donker gevaarlijk zijn. Aan de hand van deze reacties - er was maandag al een flink aantal straten aangemeld - wordt eind deze week bepaald op welke plekken de politie gaat controleren.
Geen of een slechte verlichting levert een bekeuring van 55 euro op.


Wob-verzoek Laren over fusiebesluit

huizen Het college van Laren heeft dinsdag een brief met daarin een Wob-verzoek verstuurd aan Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland. Burgemeester en wethouders willen openheid van zaken met betrekking tot de fusie tussen laren, Blaricum en Huizen.

Het college verzoekt GS binnen tien dagen alle informatie/documenten te verstrekken, ook de onderliggende documenten die zijn bedoeld (geweest) voor en/of ingebracht in de vergadering van Gedeputeerde Staten hierover van 7 november 2017.
Op 14 december jongstleden stuurde het college al een brief met vragen. Dit gebeurde op verzoek van de gemeenteraad die het college verzocht de juridische, procedurele en inhoudelijke vragen te inventariseren die zijn gerezen door het voorgenomen provinciale besluit en deze onafhankelijk te laten toetsen en beoordelen.
Burgemeester en wethouders leggen de uitkomsten van de juridische toetsing voor aan de gemeenteraad op 31 januari. Aan deze uitkomsten wil het college ook de zienswijze op het provinciale besluit toevoegen.