Afbeelding
Foto: Berthold Schaap

Berthold Schaap sr.

55 jaar, in Huizen geboren en getogen en voorzitter van Wielertoerclub Huizen en van Generation Praise

Wat heb je met fietsen?
"Fietsen is gezond (je moet alleen niet vallen), het ontspant, het brengt je op heel veel mooie plekken, het kan alleen of samen en (ook bij de WTC) op elk gewenst niveau."

Wat is het leukste aan deze sport?
"Behalve bij heel slecht weer kun je eigenlijk altijd van start, het hele jaar door. En je ambitieniveau bepaal je zelf."

Wat is Generation Praise?
"Generation Praise organiseert maandelijks een hedendaagse, christelijke worship & praisedienst. GP wordt (meestal) op de vierde zondag van de maand in de maanden september t/m mei gehouden in de Zenderkerk in Huizen. Er zijn vaak meer dan 500 bezoekers. De vrijwilligers van GP komen uit verschillende kerken, denominaties en groepen."

Wat doe je op je vrije dag?
"Met mijn vrouw naar een leuke stad (Haarlem!); winkelen, een kerk of museum in en op een leuke plek wat eten of drinken. Of fietsen natuurlijk."

Met wie zou je eens een gesprek willen (dood of levend)?
"Youp van 't Hek. Hij is intelligent, gevat en heeft ontzettend veel talent, maar ook zo'n eenzijdige kijk op geloven. Dat snap ik niet."

Waar maak je je zorgen om?
"Gebrek aan rentmeesterschap. Nog vele generaties moeten het met deze aarde doen, maar hoe?"

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"De zaterdagmarkt. Die is uniek, ik kom er graag voor de verse boodschappen en je ontmoet er altijd wel bekenden."

Een dagje de burgemeester van Huizen, wat zou je doen?
"Ik zou een brainstormsessie organiseren met slimmeriken en creatievelingen om na te denken over een wat meer authentieke invulling van het centrum van Huizen."